DeSUS v Domžalah čez noč ostal brez članov, sledila je hitra in množična poroka z Alenko Bratušek

Karl Erjavec, star maček na političnem parketu in mojster preživetja v politični divjini se je po letošnjih državnozborskih volitvah, na katerih je DeSUS dosegel izredno slab rezultat, obdržal na čelu stranke, s čimer pa ni bilo zadovoljno vse članstvo na terenu. Po tem, ko je v Kamniku večje število članov DeSUS-a zapustilo Erjavca, se je to kmalu zatem zgodilo tudi v Domžalah. Večina izmed njih, iz Domžal kar trideset, se je pridružila Stranki Alenke Bratušek (SAB), ustanovili pa so tudi občinski odbor, s katerim bodo nastopili na letošnjih jesenskih lokalnih volitvah.

»Kralj ni umrl. Naj živi kralj!«, je bilo slišati meseca junija, takoj po seji Sveta DeSUS-a, na katerem člani sveta niso sprejeli ponujen odstop predsednika stranke Karla Erjavca, ki ga je ta ponudil zaradi slabega rezultata na minulih državnozborskih volitvah. S tem pa seveda niso bili zadovoljni nekateri člani te stranke, med njimi tudi člani iz domžalskega občinskega odbora, ki so za slab rezultat na volitvah in storjene napake v volilni kampanji, tako kot še nekateri drugi občinski odbori, krivili prav Erjavca. Ker gre za velikega mojstra preživetja in preobrazbe, se je ta obdržal na prestolu, obenem pa je po vstopu v koalicijo prišel do želene službene limuzine s šoferjem in varnostnikom, pa da ne pozabimo še na ministrski položaj, ki ga je dobil skupaj s prej naštetim. Mojster preživetja je dobil svoje, izgubil pa skoraj celoten domžalski občinski odbor, še pred tem pa tudi večino kamniškega občinskega odbora.

V Domžalah člani DeSUS-a niso bili zadovoljni z doseženim rezultatom njihove stranke na letošnjih predčasnih državnozborskih volitvah. Izvršni odbor OO DeSUS Domžale je na vseh nivojih stranke DeSUS zagovarjal sklep, da se zaradi hudih napak v volilni kampanji in v preteklosti, ki jih je storilo vodstvo stranke, sprejme ponujeni odstop predsednika Karla Erjavca, vendar pa se to ni zgodilo. Se je pa zgodilo to, da je na skupščini OO odbora DeSUS Domžale, ki je potekala v avgustu, kolektivno odstopilo vodstvo, izstopu iz stranke pa so nato sledili skoraj vsi prisotni člani na skupščini.

Trideset nekdanjih članov DeSUS-a se je pred kratkim pridružilo stranki SAB, saj so se odločili, da bodo interese upokojencev odslej uresničevali v stranki SAB. Kot so zapisali na spletni strani stranke, so se v tej stranki v preteklih treh letih zelo zavzeli za upokojence in nazadnje dosegli, da je povišanje pokojnin del koalicijske pogodbe nove vlade. Novi člani so skupaj z obstoječimi podporniki SAB ustanovili Občinski odbor SAB Domžale, znotraj katerega bodo s skupnimi močmi lahko poskrbeli za uveljavljanje dobrih rešitev stranke tudi na lokalni ravni. Za predsednika Občinskega odbora SAB Domžale so imenovali Bojana Arha. Na spletni strani stranke so še zapisali, da bodo intenzivno začeli delati za prihajajoče lokalne volitve, saj lahko stranka SAB v Domžalah in okoliških občinah doseže dober rezultat, saj prebivalci tega območja praviloma volijo sredinsko politiko.

Ali bo novoustanovljeni občinski odbor na prihajajočih volitvah ponudil tudi kandidata za župana, nam ni znano, zagotovo pa bodo nastopili na listi za Občinski svet. Se pa v Domžalah že počasi izrisuje letošnja volilna jesen, poleg aktualnega župana Tonija Dragarja (LTD), bo na volitvah za župana kot neodvisni kandidat nastopil tudi Metod Marčun, ki je že pričel z zbiranjem podpisov volivk in volivcev, kandidaturo pa je na svoji spletni strani napovedal tudi Vasilij Prašnikar (SNS). Kaj več znanega zaenkrat še ni, bo pa zagotovo v prihodnjih dneh, saj se v drugi polovici oktobra že prične volilna kampanja, volitve pa bodo potekale 18. novembra 2018.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi