Delimo plamen – zanetimo mir: V Domžale spet prihaja Luč miru iz Betlehema

Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej –  poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam.
Toda kako?

Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni.
Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

Delimo plamen – zanetimo mir (iz poslanice akcije LMB 2018)

Že 27 let skavti v Slovenijo prinašamo luč miru. Letošnja geslo in poslanica nas nagovarjata naj mir, ki nas spremlja skozi advent in božične praznike, tako kot plamen delimo z drugimi – našimi najbližjimi, predvsem pa z vsemi tistimi, ki so morda za praznike osamljeni in nesrečni.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite pri sprejemu Luči miru iz Betlehema, ki bo v soboto, 22. 12. 2018, pri večerni sveti maši ob 18. uri, v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah. Slovesnosti bo ob 19. uri sledil še krajši program, plamen pa boste lahko prejeli takrat oziroma naslednji dan (v nedeljo) po vsaki maši.

Stopimo skupaj in ponesimo plamen vsem ljudem!

Domžalski skavti

Komentarji uporabnikov
Tagi