Dan žena – praznujte z nami!

Dan žena je praznik naših najdražjih, praznik deklet in žensk. Mi se jim poklanjamo z večerom, polnim dalmatinskega vzdušja in prelepih pesmi. Zakaj ne bi praznovali z nami? Povabite svoje prijateljice, žene, dekleta, sestre in mame na koncert, na katerem bodo samo za njih zaigrali Klapa Šufit, Davor Radolfi, Klapa Mali grad in posebni gostje, Fantje s Praprotna. Praznovanje bo 8. marca, ob 19. uri v Športni dvorani Domžale.

Melodije Klape Šufit vas bodo ponesle daleč stran, v topel objem morja in sončnih zahodov. Njihovi koncerti slovijo po čudovitem zborovskem petju, čustvih in občudovanju, ki se riše na obrazih poslušalcev. Nastop ne bo minil brez njihovih največjih uspešnic: Biser na dnu mora, Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo; pri naštevanju pa zagotovo ne moremo spregledati pesmi Ne diraj moju ljubav, ki je z več kot 28 miljoni ogledov na spletu postala največja uspešnica klapske glasbe, Kapi Kiše, zmagovalne pesmi festivala VDP Kaštela 2017 in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017.

Davor Radolfi je eminentno ime hrvaške glasbene scene in eden izmed prvih glasbenikov temperamentne latino glasbe. Radolfi je izjemno cenjen izvajalec in je poznan po odličnih koncertih, s katerimi osvaja srca poslušalk in poslušalcev že 26 let. Nekatere najpopularnejše pesmi, ki jih je posnel v bogati karieri so brezčasne in že skoraj ponarodele dalmatinske in mediteranske pesmi: Da života ima dva, Kad uistino voliš ženu in Neka živim kako živim.

Kot posebni gostje bodo nastopili še Fantje s Praprotna, ki jih v Sloveniji prav posebej ni potrebno predstavljati. Fantje s Praprotna je zasedba ljudskih pevcev, ki so najbolj prepoznavni zaradi dolgoletnega sodelovanja s Triom Lojzeta Slaka, s katerim so tvorili Ansambel Lojzeta Slaka. Skupina prihaja iz vasi Praprotno v Selški dolini. Zapeli pa nam bodo najboljše slovenske skladbe vseh časov: Čebelar, Domača hiša, Vrh planin, Studenček in številne druge.

Klapo Mali grad iz Kamnika lahko uvrstimo med pionirje klapske glasbe izven meja domovine te priljubljene zvrsti. Že več kot petnajst let je preteklo, odkar je v mestu pod Grintovci zadonela dalmatinska pesem in pripeljala nekaj drugačnega, novega in nenavadnega za naš alpski svet. Odre so si delili z najboljšimi klapami in pevci, kot so Tereza, Oliver Dragojević, Petar Grašo. Meri Cetinić, Radojka Šverko, Klapa Intrade in Gibonni, katerega skladbe v klapskih aranžmajih z veseljem izvajajo. Repertoar klape Mali grad je širok in obsega tako tako tradicionalno dalmatinsko glasbo kot priredbe sodobnejših skladb, ki jih izvajajo a capella ali ob spremljavi inštrumentov.

Dogodek bo povezovala Monika Tavčar.

Praznujte z nami!

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih mojekarte.si po Sloveniji (OMW, PETROL, 3DVA TRAFIKE, ALPETOUR, KIOSK DELO PRODAJA, KOMPAS, M HOLIDAYS in preko spleta na www.mojekarte.si)

 

Komentarji uporabnikov
Tagi