Cvetje za bolj cvetoče Domžale

V petek, 10. maja 2019, je bilo v Češminovem parku v Domžalah vse v znamenju cvetja. Krajevna skupnost Slavka Šlandra je z akcijo razdeljevanja balkonskega cvetja poskrbela, da bodo balkoni v centru Domžal tudi letos zacveteli v vsej svoji lepoti.

Že vrsto let Krajevna skupnost Slavka Šlandra Domžale poskrbi, da marsikatero okno in pa balkon v centru Domžal popestrijo cvetlice, ki jih v vsako leto razdelijo občankam in občanom iz te krajevne skupnosti. Tudi letos je cvetje zagotovilo Vrtnarstvo in cvetličarstvo Tratnik iz Rodice in sicer kar 950 kompletov, ki so jih člani KS Slavko Šlandra pridno delili gospodinjstvom. V kompletu so trije lončki bršlink in dva lončka medovitih rož.

Predsednik KS Slavka Šlandra Marjan Ravnikar nam je povedal, da so tako v krajevni skupnosti, kot tudi Domžalčani zadovoljni z Vrtnarstvom in cvetličarstvom Tratnik, saj se njihove rože vedno bogato razrastejo na balkonih in okenskih policah. Vsak občan, ki si je zaželel brezplačnega cvetja, se je najprej prijavil na prijavni točki, kjer se je identificiral z dokumentom, iz katerega je razvidno, da prihaja iz KS Slavka Šlandra, tam je dobil kupon, na podlagi katerega so mu potem izročili paket cvetja.

Akcijo brezplačnega razdeljevanja cvetja bodo izvajali tudi v Krajevni skupnosti Simona Jenka in sicer danes v soboto, 11. maja 2019, med 9. in 12. uro pred gasilskim domom v Študi. Cvetlice bodo poskrbeli v Maminem vrtu iz Štude.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi