Članske gasilske desetine tekmovale za prehodni pokal KS Dob

PGD Dob je v soboto, 2. junija 2018 priredilo že 39. gasilsko tekmovanje za prehodni pokal Krajevne skupnosti Dob. Ker so bile na tem tekmovanju zbrane skorajda vse tekmovalne desetine gasilskih društev domžalske gasilske zveze,  je obenem potekalo še člansko tekmovanje Gasilske zveze Domžale. Tako so na en mah speljali dve tekmovanji. Že po tradiciji na ta dan po tekmovanju sledi še velika vrtna veselica gasilcev PGD Dob, ki je tudi letos potekala pod velikim šotorom. Za zabavo in dobro voljo so letos poskrbeli Veseli Muzikanti.

V organizaciji PGD Dob je letos potekalo že 39. gasilsko tekmovanje za prehodni pokal Krajevne skupnosti Dob, obenem pa je potekalo še člansko tekmovanje Gasilske zveze Domžale. Na gasilskem tekmovanju za prehodni pokal KS dob je sodelovalo 29 ženskih in moških desetin, med njimi je bilo nekaj desetin tudi iz drugih gasilskih zvez, na članskem tekmovanju Gasilske zveze Domžale pa je sodelovalo 28 desetin. Kot je že običaj je na tekmovanju vsaka sodelujoča desetina izvedla po dve zaporedni vaji z motorno brizgalno, za končni rezultat je štela boljša vaja. Se pravi, čim krajši čas in čim manj napak.

Tekmovanje je potekalo v Športnem parku Dob.

Po končanem tekmovanju je sledilo še tisto najslajše, podelitev pokalov in priznanj, ki je potekala v velikem prireditvenem šotoru, ki se je že počasi polnil, saj je bila nato na sporedu še velika vrtna veselica, kjer so za zabavo tokrat poskrbeli Veseli Muzikanti. Pred podelitvijo nagrad so tekmovalke in tekmovalce nagovorili Robert Hrovat, predsednik PGD Dob, Marija Ravnikar, predsednica KS Dob in Tone Pavlič, podpredsednik GZ Domžale. Ob tej priložnosti je vsekakor potrebno poudariti, da so članice PGD Rova že petič postale prvakinje, letos so dosegle celo svoj rekordni čas, ki je bil 37,10 s.

Članice PGD Rova A.

Rezultati (prva tri mesta v vsaki kategoriji):

39. gasilsko tekmovanje za prehodni pokal KS Dob

  • Članice A: 1. PGD Rova A, 2. PGD Žeje – Sv. Trojica A, 3. PGD Radomlje B
  • Člani A: 1. PGD Dob 4A, 2. PGD Studenec A1, 3. CZR Domžale A

Člansko tekmovanje GZ Domžale

  • Članice A: 1. PGD Rova, 2. PGD Žeje-Sv. Trojica, 3. PGD Dob
  • Člani A: 1. PGD Dob 4, 2. PGD Studenec A1, 3. CZR Domžale A
  • Članice B: 1. PGD Radomlje, 2. PGD Ihan, 3. PGD Homec
  • Člani B: PGD Dob, PGD Žeje – Sv. Trojica, 3. PGD Rova

Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!

Več fotoutrinkov s tekmovanja, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, vidoe: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi