Če imate vrt in knjižnico, imate vse, kar potrebujete

Konzorcij partnerjev Ustanova Hiša eksperimentov, Inštitut Jožef Stefan, Kemijski inštitut in Tehniški muzej Slovenije je skupaj sooblikoval čudovit projekt “Noč ima svojo moč”. Cilj tega projekta je zasnovati skupek aktivnosti, ki jih bodo izvedli v okviru Evropske noči raziskovalcev (27. 9. 2019).

Promocijska kampanja projekta “Noč ima svojo moč” je zasnovana kot projekt znanosti za državljane, v okviru katerega bodo po vsej Sloveniji izvajali enak eksperiment – posadili bodo semena cvetlic. Vsi, ki se bodo pridružili vseslovenskemu eksperimentu, bomo v tem letu posejali avtohtona semena cvetlic na vrtovih, travnikih in cvetličnih lončkih balkonov. Med opazovanjem in spremljanjem rasti, se spoznavamo z raziskovalnim delom.

Projektu se je pridružila tudi Knjižnica Domžale. Na posebno mesto v knjižnici smo izpostavili gradivo iz bogate zbirke knjig o vrtnarjenju, kmetijstvu, sadjarstvu in cvetlicah. Hiša eksperimentov nas je pri tem podprla z nekaj paketi semen, ki jih je prispeval Botanični vrt Univerze v Ljubljani. Nekaj bralcev, ki si bo izposodilo knjigo iz omenjene tematske razstave, bo prejelo paket semen in delovni zvezek za spremljanje rasti.

Vabljeni k branju in sajenju. “Če imate vrt in knjižnico, imate vse, kar potrebujete”. (Cicero).

Kristina Galun, Knjižnica Domžale

 

Tagi