Bralne tačke – Beremo kužku v Knjižnici Ihan

V Knjižnici Ihan smo imeli v januarju že drugič na obisku kužka. Tudi tokrat sta nas obiskala terapevtski par Irena Koren in Iša iz društva Ambasadorji nasmeha.

Otroci so najprej izdelali kužka iz balona, ki so ga po koncu prireditve tudi peljali na sprehod. Pogovarjali smo se o skrbi za pse, nato pa sta se nam v našem krogu pridružila Irena in Iša. Najprej se je Iša seznanila z vsemi otroki, ki so prišli na Bralne tačke, nato pa so ji prebrali pravljico Beni in rdeča Rubi. Irena in Iša sta pokazali še nekaj trikov, v katerih so sodelovali tudi otroci in igrico s kocko. Otroci so v družbi psičke zelo uživali in tudi najbolj zadržani so se opogumili in jo pobožali.

Irena in Iša sta terapevtski par, ki delata po programu READ®. Reading Education Assistence Dog je program, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti tako, da otrok bere psu. Učenje branja je pogosto premagovanje strahu. Živali so čudoviti prijatelji pri branju, saj pomagajo pri sprostitvi, poslušajo pozorno, ne sodijo in ne kritizirajo ter dovolijo otrokom, da berejo s svojim lastnim ritmom.

21. februarja 2018, ob 17.00 ponovno vabimo otroke starejše od štirih let, da se nam pridružijo na Bralnih tačkah v Knjižnici Ihan. Potrebna je predhodna prijava. Vabljeni!

Avtor: Urška Justin, Knjižnica Domžale

Tagi