Atrij klet Domžale – nov posvečen prostor za ljubitelje žlahtne kapljice

Eden izmed najbolj posvečenih prostorov na Zemlji je vinska klet, kjer v sodih žlahtna vinska kapljica zori, ki nato veselje med ljudi deli. Teh posvečenih prostorov največ najdemo v vinorodnih krajih, kjer je povsod sodov polna klet, ki jih tja ljubitelji žlahtne kapljice hodijo štet. Kljub temu, da Domžale niso vinorodni kraj, se pa vseeno lahko tudi tu dobro vinsko kapljico dobi, za kar po novem Atrij klet na Ljubljanski cesti 106 b poskrbi. Res je, da tam vino v sodih ne zori, se pa vseeno najbolj žlahtno slovensko kapljico dobi, ob kateri se lahko s prijatelji poveseli.

Novo leto vedno prinese kaj novega. Letošnja novost v Domžalah je nova vinska klet, ki nosi ime Atrij klet, nahaja pa se na Ljubljanski cesti 106 b, v Domžalah. Da gre za klet pove že to, da se lokal nahaja v kleti, do njih pa vodijo stopnice. Bolj, ko se bližaš zadnji stopnici, bližje si žlahtni kapljici, ki te čaka v Atrij kleti. Prijeten ambient, ki je urejen v starinskem stilu, je več kot primeren za umik iz vsakdanjega tempa življenja, kjer lahko v družbi s prijatelji izpiješ čašo žlahtnega vinca različnih priznanih slovenskih blagovnih znamk. Pravi poznavalci vina namreč vedo, da vino ni voda, zato ga pijejo spoštljivo.

Atrij klet ni običajen lokal, kljub temu, da se tam tudi druge napitke dobi, ampak gre za prostor, ki bo po novem nudil možnost, da se občani pobližje spoznajo z različnimi vrstami vin slovenskih proizvajalcev. Vino namreč ni samo pijača. Ker je veliko več, je zelo pomembno kdaj in kako piti kakšno vrsto vina. Po drugi strani pa Atrij klet nudi prijeten ambient za druženje s prijatelji ob dobri kapljici.

Legendarni Ivo Daneu je Marjanu Kocmanu – Kukiju izročil svojo knjigo.

Po besedah Marjana Kocmana – Kukija, ki je poskrbel za domžalsko novost, bo Atrij klet odprta vsak četrtek, petek in soboto od 17. ure dalje. Poleg žlahtne kapljice ter drugih napitkov, bo enkrat tedensko potekala tudi degustacija vin s prigrizki in sicer se bo v prihodnjih tednih tam predstavila Vinska reprezentanca Slovenije. Prvi polčas je potekal v petek, 11. januarja 2019, ko je potekalo tudi uradno odprtje nove vinske kleti. Obiskovalci, med njimi je bilo veliko domžalskih gostincev, opazili pa smo tudi legendarnega košarkarja Iva Daneua, so lahko pobližje spoznali vina družine Steyer iz Apač. Svojo žlahtno kapljico, kar šest različnih vrst vin za različne priložnosti, jim je predstavil Danilo Steyer, ki je tudi predsednik Vinske reprezentance Slovenije.

Na odprtju Atrij kleti je potekala degustacija vin Steyer.

Naslednji dogodek v nizu degustacij vin s prigrizki bo potekal v četrtek, 17. januarja 2019, ob 17. uri, ko bodo za degustacijo na voljo vina iz Vinske kleti Ščurek iz Dobrove pri Brdih. Seveda pa bodo vrata vinske kleti od četrtka do sobote odprta za vse, ki si bodo zaželeli poskusiti žlahtno kapljico različnih slovenskih proizvajalcev vin. V prihodnosti bodo organizirali tudi razne tečaje, kot je tečaj za priučitev kuharskega poklica, katerih v Sloveniji primanjkuje. Se pravi, da se v Atrij kleti ne bo samo okušalo žlahtne kapljice, ampak se bo sem ter tja tudi kaj koristnega naučilo.

Več informacij o Atrij kleti dobite na telefonski številki: 031 837 848.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi