Ali nas Toni Dragar zavaja že 12 let?

Volilna kampanja se končuje in ponosni smo, da smo ostali pozitivni ves čas. Naša želja ostaja ista vse skozi – želimo vas prepričati s svojim delom, našo vizijo, ne pa s črnitvijo nasprotnikov. Drage občanke in občani, objavljamo dejstva kot odgovor na neresnične komentarje na spletnih omrežjih in soočenjih:

  1. »Samo za ravnanje z odpadki v Domžalah plačamo 3x več kot pri sosedih. To je nesprejemljivo!«

DEJSTVA: Cene komunalnih storitev v občini Domžale niso 3x dražje, niti najdražje v Sloveniji, temveč popolnoma povprečne. To so utemeljile tudi analize cen komunalnih storitev, ki jih je izvedla Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije in iz katerih izhaja, da ima Občina Domžale povsem povprečne cene. Analiza je dostopna na strani: https://www.kostak.si/images/pdf/Primerjalna-analiza_ravnanje-z-odpadki_2016_zakljuno-poroilo.pdf . Za več informacij vas vabimo k prebiranju članka.

2. »V Občini Domžale je vedno več huliganizma in kriminala! Zavezujem se, da bom kot župan mladim ponudil kvalitetne vsebine za preživljanje prostega časa, da se ne bodo več zatekali k nelegalnim aktivnostim.«

DEJSTVA: Občina Domžale je varna občina. Občinski svetniki so se na oktobrski seji 2017 seznanili z varnostno oceno za Občino Domžale in ugotovljeno je bilo, da se stanje ni poslabšalo. Sodelovanje z Občino Domžale in Policijsko postajo Domžale je odlično, velik poudarek tako redarska kot policijska služba dajeta področju preventive. Upoštevati pa je treba, da smo v Domžalah odlično informirani o tedenskem delu PP Domžale, kar ni praksa v vseh občinah. Občani smo tako seznanjeni z vsakimi, tudi najmanjšimi prestopki, kar morda nekaterim daje občutek, da se je situacija poslabšala. In naj na tej točki povemo, da LTD strogo obsoja vandalizem političnih reklamnih plakatov in da se nam ni zdela primerna obtožba Slovenske demokratske mladine Domžale, ki nas je na Facebooku obtožila, da smo njihove plakate uničevali mi. To ni naš slog.

  1. SPB-1: »Naš predlog predvideva, da se stanovalci temu delu, katerega uporabljamo vsi in s katerim ne morejo prosto razpolagati niti imajo tam kakršnekoli pravice, odpovejo v korist javnega dobra. S tem občina Domžale pridobi pravno podlago za ureditev tega dela objekta, kar bomo v primeru, da bomo uspešni na volitvah naredili v 150 dneh od pridobitve soglasja. Prepričani smo, da bodo vsi odzivni stanovalci pripravljeni na ta kompromis, s katerim bo zaradi prenove in oživitve objekta, vrednost njihovih nepremičnin zrasla.«

DEJSTVA: To je bil naš načrt že v mandatu 2010 – 2014, ki pa ni uspel, ker se niso vsi lastniki stanovanj in poslovnih prostorov strinjali, da se njihovo lastništvo prepiše na Občino. Dokler Občina Domžale ni lastnik zemljišča ga ne more razglasiti kot javno dobro. Ne pričakujemo, da se naši nasprotniki nameravajo spustiti v sodbo z lastniki glede razlastitve – jim ne priporočamo. Ker je bila torej ta pot nerealna, smo poiskali novo rešitev – projekt energetske sanacije, ki bi ga plačala Občina Domžale in izvedbo projekta, ki ga bodo plačali stanovalci oziroma lastniki. Več o projektu na naši strani.

  1. »Gradnja gasilskih domov poteka po prioritetnem načrtu Gasilske zveze Domžale, ki bo tudi določila kdaj pride PGD Študa na vrsto.«

DEJSTVA: Občina Domžale je tista, ki gradi gasilske domove. Sporno je predvsem, da je izjava prišla od gospoda, ki je tudi občinski svetnik in je potrdil občinski proračun za 2019 in NRP –je za prihodnja leta, ki že predvidevajo gradnjo Doma krajanov – gasilskega doma Študa. Tako kot smo izvedli gradnjo Doma krajanov – gasilskega doma Dob in  Doma krajanov – gasilskega doma Studenec z lastnimi občinskimi proračunskimi sredstvi, smo tudi za prihodnje projekte, torej Dom krajanov – gasilski dom Študa in Domžale – mesto namenili lastna občinska proračunska sredstva. Kot smo dejali – obljubljamo, kar lahko realiziramo. In vemo, da je občinski proračun okoli 30 milijonov, zato metrojev ne moremo obljubiti. Več o projektu Dom krajanov – Gasilski dom Študa na posnetku.

  1. »Zamenjava trave na igrišču v Športnem parku je stala 530.000€, projekt je bil predrag in slabo izveden.«

DEJSTVA: Projekt za obnovo centralnega nogometnega igrišča v Domžalah je bil naročen in plačan s strani NK Domžale ter v izvedbo predan Občini Domžale. Tip trave je je predvidel omenjeni projekt, ki ga je naročil NK Domžale, cene za le to pa so bile pridobljene na javnem razpisu na katerem je najnižjo ceno ponudilo podjetje CVP d.o.o. v višini 307.897,72 EUR brez DDV. Več smo zapisali na tej povezavi.

  1. »Projekt METRO ni znanstvena fantastika!«

DEJSTVA: Citiramo državno sekretarko ga. Mauhler: »Čeprav verjetno tega ne želite slišati, saj novice niso obetavne – na vašem območju železniške linije Kamnik – Ljubljana v prihodnosti niso predvidena konkretna vlaganja in tudi ne bodo.« Več o tej temi na naši strani.

7. 80.000 EUR za prenovo avtobusne postaje?! 34.000 EUR za prenovo javnega stranišča?!

DEJSTVA:  Številke so dejstva. Znesek celotne prenove avtobusnega postajališča znaša 34.172,20 EUR z DDV. Prenova javnega stranišča pa je stala 32.000 EUR z DDV. Avtobusna nadstrešnica je s prenovo dobila novejši in bolj sodoben videz. Streha nadstrešnice je v celoti prekrita s solarnimi paneli, za osvetlitev nadstrešnice pa so nameščene LED svetilke. Nadstrešnica ima ogrevane klopi, nameščena pa ima tudi brezžične polnilce za brezstično polnjenje, avtomatski zunanji defibrilator (AED) in LED zaslon za prikazovanje obvestil. V okviru celovite prenove sanitarij na tržnem prostoru, so bile na novo zgrajene sanitarije za invalide, zamenjane strojne in elektro inštalacije, prostori so bili na novo oblečeni s keramičnimi ploščicami.

  1. »Gre za magistralno cesto, kjer je potrebno upoštevati tudi nekatere državne predpise, vsekakor pa je najmanj polovico križišč možno relativno hitro spremeniti v krožišča.«

DEJSTVA: »Magistralna cesta« je regionalna cesta Trzin – Lukovica, ki je državna cesta. To ne pomeni, da lahko Občina Domžale posega na cesto in se drži državnih predpisov, temveč da je izključno država pristojna za urejanje ceste. Občina Domžale se dogovarja z DRSI, da bi vseeno uredila določena območja (izgradnjo krožišč), DRSI pa ima omejena sredstva in bi torej na spremembe čakali dalj časa. Vseeno pa je najprej potrebno urediti vsaj služnost na teh cestah, ker sicer Občina Domžale nima pravne podlage za poseganje. Prav tako je neresnica, da so se projekti krožišč začeli šele v predvolilnem času. Občinski svetniki so že za leto 2017 potrdili NRP, kjer so zagotovili sredstva za dokumentacije za krožišča. Več o načrtovanih krožiščih na naši strani.

  1. »Razen SMC nobena stranka nima izpostavljenih stanovanj za mlade v svojem volilnem programu.«

DEJSTVA: LTD ima v svojem volilnem programu pod sklopom »mladi« zapisano: »prednostno dodeljevanje občinskih stanovanj mladim in mladim družinam«. Prav tako je Občina Domžale že v letošnjem javnem razpisu za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem prednostno točkovala mlade in mlade družine.

In zadnja malce za hec… »V volilnem programu nekateri omenjajo »speče Sneguljčice«, ko govorijo o gradu Krumperk, Univerzale …«

DEJSTVA: Po Grimmu je bila Sneguljčica mrtva, ne speča, Trnuljčica je bila tista, ki se je zbodla in zaspala za več let. Tudi pri pravljicah je potrebno biti natančen.

Na nedeljskih volitvah si želimo, da vas prepriča naš županski kandidat Toni Dragar (številka 2), in da naša lista LTD – Toni Dragar – Lista za vse generacije (številka 6) dobi večino v občinskem svetu, saj bomo tako lažje izpeljali vse naše volilne obljube. Verjamemo, da zmoremo še izboljšati pogoje življenja in delovanja v naši občini. Ker smo želeli dokazati, da nismo ljudje praznih besed, temveč realiziramo v praksi, kar obljubimo našim volivcem, smo na naši spletni strani naredili analizo prejšnjega volilnega programa . Uresničili smo 91% obljubljenih projektov (v celoti ali delno) ter dodali še 10 novih projektov. Želimo izpolniti tudi nove ideje in projekte. Na novem YouTube kanalu LTD smo objavili nekaj naših posnetkov, da vam predstavimo, kaj smo že naredili in kaj bomo še naredili. Tako bomo zgradili Dom krajanov – gasilski dom Študa, Dom krajanov – gasilski dom Domžale –mesto, prenovili domžalski bazen, postavili nov Kolovoz – vabljeni k ogledu spodnjega videoposnetka, kjer se naš občinski svetnik Gašper Kopitar in naša nova članica Klavdija Kovač – Kebrova odpravita na Kolovoz.

Vseh posnetkov je deset, naših idej pa še več. Prenovljen Šumberški most, odprtje Dnevnega centra za starejše občane, odkup, prenova in ureditev območja Univerzal v poslovno cono, širitev jedilnice na OŠ Domžale in OŠ Rodica, projekt izposoje koles – “Dombicy”, nov Kolovoz in pasji park, izpeljava projekta “Eko muzejski park”, izgradnja brvi pri Zaborštu, izgradnja krožišča (na Ljubljanski cesti pri Policijski postaji in na križišču s Karantansko), urejanje rekreacijske poti tudi ob potokih (ob Rači, ob Pšati do Mengša, ob Mlinščici in Radomlji),… Naš volilni program najdete na sledeči povezavi: http://www.ltd-tonidragar.si/program-2018-2022

Pravijo, da nam zmanjkuje energije, želje, volje, ambicije in vizije za vodenje občine. To oceno prepuščamo vam in vas vabimo, da si ogledate naš volilni program 2018-2022. To niso prazne obljube temveč cilji, ki smo si jih zadali skupaj s celotno ekipo LTD-ja. Mi verjamemo in se zavedamo, da: šteje javni interes ne zasebni, štejejo dejanja in ne prazne obljube, šteje ekipa in ne posameznik, štejejo mnenja, ideje in predlogi vsakega občana, vsaka njegova stiska, težava, šteje torej posluh za sočloveka.

Hvala vam za vso dosedanjo podporo, zaupanje in pozitivne želje.

Verjamemo, da gremo Skupaj z vami naprej.

Naročnik oglasa: LTD – Lista Tonija Dragarja – Lista za vse generacije

 

Tagi