9. Dobrodelni gasilski koncert ogrel dlani in srca

Občina Domžale in Gasilska zveza Domžale sta v četrtek, 4. oktobra 2018, v Športni dvorani Domžale organizirala deveti dobrodelni gasilski koncert, na katerem so številni nastopajoči obiskovalcem dodobra ogreli dlani in srca. Vsi, ki so se koncerta udeležili, pa so z nakupom vstopnice prispevali v sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev in na ta način pokazali, da jim ni vseeno za družbo v kateri živimo in da jim ni vseeno za njene posameznike.

Tudi letošnji dobrodelni gasilski koncert, že deveti po vrsti, je popestril družabno dogajanje v naši občini, za kar so poskrbeli številni nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju in tudi sami na ta način pokazali podporo gasilcem in gasilstvu. Za veselo razpoloženje in zabaven večer so poskrbeli BQL, ansambel Petra Finka, skupina Zvita feltna, Godba Domžale, MoPZ CZR Domžale, KUD Grgur Karlovčan – Kalinovac, ansambel Banovšek, Kvintet Dori. Program je povezoval Slavko Podboj, za pravo mero humorja pa je poskrbela Modra kronika.

Dobrodelno prireditev so počastili tudi nekateri gostje, med njimi župan Občine Domžale Toni Dragar, župan Občine Trzin Peter Ložar, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković, predsednik regije Ljubljana III. Slavko Jalovec, podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, svetnice in svetniki Občine Domžale, častni občani Občine Domžale, prijatelji pobratene vatrogasne zajednice grada Koprivnica, na čelu s predsednikom Ivekom Golubićem in Rajko Novak, pobudnik dobrodelnega gasilskega koncerta.

V uvodu je vse zbrane pozdravila in nagovorila predsednica Gasilske zveze Domžale Marjeta Kristan, ki je dejala, da so se tokrat zbrali že na devetem dobrodelnem gasilskem koncertu, vsako leto pa z njim organizatorji, nastopajoči in obiskovalci dokazujejo, da jim ni vseeno za družbo v kateri živimo in jim predvsem ni vseeno za njene posameznike. Po njenih besedah so dobrodelni gasilski koncert tako gasilci, kot prijatelji in podporniki sprejeli za svojega, kar pove že tudi to, da so se zbrali že devetič in da se jih vsako leto zbere več.

»Danes smo se tukaj zbrali z dobrim namenom, da tako gasilci, kot podporniki gasilcev, pokažemo spoštovanje do gasilcev in njihovih družin. Prostovoljni gasilci in njihove družine se prav tako soočajo s finančnimi težavami in problemi, ki jih le s svojimi dobrimi dejanji žal ne morejo rešiti. Tudi njim kadar so v stiski je potrebno priskočiti na pomoč. Ne le z našimi rokami in materialom, ampak tudi z določenimi finančnimi sredstvi. To nam omogočajo zbrana sredstva na vsakoletnem dobrodelnem koncertu, ki jih zbiramo na posebnem računu Gasilske zveze Domžale, namenjene izključno pomoči gasilskim družinam. Do sedaj smo imel pet primerov, ko smo priskočili na pomoč s tako zbranimi sredstvi,« je povedala Marjeta Kristan.

Sredstva za pomoč razdeljujejo po pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč. Trenutno je na posebnem računu 36.222,00 evrov: »Tudi ta številka veliko pove o tem, da je dobrodelni gasilski koncert, ki ga z Občino Domžale organiziramo vsako leto, več kot na mestu in da smo ga za svojega sprejeli vsi gasilci, kot tudi naši prijatelji in podporniki.« Ob koncu svojega govora se je Marjeta Kristan vsem, ki sodelujejo pri organizaciji koncerta, nastopajočim, pokroviteljem ter vsem, ki so z nakupom vstopnic prispevali svoj prispevek v sklad za pomoč gasilcem in njihovih družin, v imenu Gasilske zveze Domžale iz srca zahvalila ter jim zaželela prijeten večer.

Prisotne je pozdravil tudi župan Toni Dragar, ki je dejal, da so z udeležbo na dobrodelnem koncertu pokazali, da še znamo stopiti skupaj. Župan je tudi dejal, da se na Občini Domžale zavedajo kako pomemben je sistem zaščite in reševanja za lokalno skupnost in da se trudijo zagotavljati ustrezna finančna sredstva. Vsem obiskovalcem se je zahvalil za obisk in jim zaželel prijeten večer. Zbrane je pozdravil tudi Ivek Golubić, predsednik vatrogasne zajednica grada Koprivnica, ki se z delegacijo vsako leto udeleži dobrodelnega gasilskega koncerta. Izpostavil je odlično preko mejno sodelovanje med gasilci in občinama Domžale in Koprivnico ter zaželel takšno sodelovanje tudi v prihodnje.

Na koncu koncerta so se zahvalili tudi vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dobrodelnega koncerta. Veliko zaslugo za uspešno organizacijo koncerta, sta tako kot vsako leto imela tajnik Gasilske zveze Domžale Stanko Grčar, ki je poskrbel za operativno pripravo koncerta in organizacijo ter organizacijski vodja koncerta, Vido Repanšek iz Občine Domžale, ki je poskrbel za program in nastopajoče. Pri operativni pripravi koncerta so sodelovali tudi številni gasilci in posamezniki, na pomoč pa so priskočili tudi nekateri donatorji.

Ob tej priložnosti se Gasilska zveza Domžale zahvaljuje glavnemu donatorju Občini Domžale in donatorjem: Rosenbauer d.o.o., Vistra d.o.o., Hofer, trgovina na drobno d.o.o., Avto center Šubelj d.o.o., Maas d.o.o., Delavska hranilnica d.d., UTG Vodnik d.o.o., Sašo Žaljec s.p. ter organizacijam in posameznikom, ki so pomagali pri izvedbi 9. Dobrodelnega gasilskega koncerta: Vrtnarija Tratnik, Enzo Grafika, Penzion Gostilna Keber Domžale, Radio Veseljak, Miha Ulčar – domžalec.si, časopis Slamnik, časopis Domžalsko Kamniške novice, Gasilska zveza Slovenije, Foto, kino in video klub Mavrica Radomlje, SAZAS, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Aleš Erjavšek, Andrej Kosmač, Vido Repanšek, vsa Prostovoljna gasilska društva v Gasilski zvezi Domžale in Center za zaščito in reševanje Domžale ter vsi nastopajoči.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar; Video: Foto, kino in video klub Mavrica Radomlje

Tagi