540 gasilcev na jesenskem regijskem gasilskem tekmovanju Regije Ljubljana III

Mesec požarne varnosti je poleg preventivnih aktivnostih na temo požarne varnosti v večstanovanjskih objektih namenjen tudi nadaljevanju gasilskih tekmovanj v jesenskem delu. Tokrat so se člani in članice gasilskih društev iz osmih gasilskih zvez: Domžale, Kamnik, Komenda, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče in Šmartno pri Litiji pomerili na regijskem gasilskem tekmovanju Regije Ljubljana III. Organizator tekmovanja je bila Gasilska zveza Kamnik, ki je v soboto, 12. oktobra, tekmovanje organizirala na Stadionu prijateljstva v Mekinjah.

Regijsko tekmovanje članov in članic Regije Ljubljana III je bilo namenjeno uvrstitvi najboljših društev na državno tekmovanje, ki bo potekalo 23. maja 2020 v Celju. V Kamniku se je na sončno soboto skupaj s poklicnimi gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale zbralo 60 ekip, ki jih je sestavljalo devet gasilk oziroma gasilcev.

Pod budnim očesom vodje tekmovanja Gašperja Baloha, predsednikom tekmovalnega odbora Klemnom Repovšem in predsednikom komisije B Stanislavom Poglajnom so člani in članice tekmovali v štirih kategorijah: Člani A, Članice A, Člani B in Članice B.

Tekmovalce so čakale tri vaje: vaja z motorno brizgalno, štafeta na 400 m z ovirami za člane in članice ter vaja razvrščanja.

Tri vaje in 540 aktivnih tekmovalcev

Tekmovalce so čakale tri vaje: vaja z motorno brizgalno, štafeta na 400 m z ovirami za člane in članice ter vaja razvrščanja. Vajo z motorno brizgalno je med vsemi člani najhitreje v 44 sekundah in 2 stotinkah opravila ekipa Članov A Rova, ti so štafeto na 400m pretekli v 54 sekundah in 44 stotinah ter prejeli 4 točke pri vaji razvrščanja. S končnim rezultatom 377,54 točk so se uvrstili na prvo mesto.

Iz občine Lukovica je tekmovalo 45 gasilcev v petih ekipah, in sicer PGD Trojane, PGD Blagovica in PGD Lukovica. Odlični peti mesti so zasedli člani A PGD Blagovica, in sicer ekipa A1 ter članice A PGD Trojane.

Zadovoljni obrazi Članic A Prostovoljnega gasilskega društva Blagovica ob osvojenem 10. mestu.
  • Člani A: Blagovica A1 (5. mesto), Blagovica A2 (19. mesto)
  • Članice A: Trojane (5. mesto), Blagovica (10. mesto)
  • Članice B: Lukovica (12. mesto)

V PGD Blagovica so se na tekmovanje odpravile tri ekipe. Poveljnik Domen Razpotnik je povedal, da so z doseženimi rezultati zelo zadovoljni, saj je bila konkurenca močna in zelo dobro pripravljena: »Za pripravo na regijsko tekmovanje smo v zadnjem času namenili kar veliko prostega časa, saj je bil cilj vseh treh ekip, da pridemo do lepih rezultatov. Veseli me, da člani A1 delujejo v takšni sestavi že 10. leto. Na drugi strani pa člani A2 z letošnjem letom šele začenjajo svoja tekmovanja in so že sodelovali na regijskem tekmovanju. Želel bi pohvaliti člane in članice, ki kljub vsem obveznostim najdejo čas tudi za vaje in tekmovanje. Zasluge gredo odličnemu delu pod vodstvom mentorjev Anžeta Čerina, ki vodi obe članski ekipi, in Bojana Urankarja, ki skrbi za članice.Ob tej priložnosti čestitam tudi ostalim ekipam za odlične uvrstitve in pripravljenost.«

Rezultati so dostopni na tej povezavi.

Avtor: Lea Smrkolj; Foto: PGD Blagovica, GZ Kamnik

 

Tagi