42 maratonov v 42 dneh: Tudi v Dobu povezali rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost

Eden izmed 42 maratonov, ki jih bo v 42 dneh pretekel tekač Bogomir Dolenc, s ciljem zbiranja denarnih sredstev za Ustanova Mali vitez in njene male viteze, obenem pa povezati rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost, je potekal tudi v domžalski občini. 12. maraton je je dobrodelni športnik Bogomir Dolenc pretekel na tekaški progi Hiše na Travniku v Dobu pri Domžalah.

Tekač Bogomir Dolenc je 12. maraton na tekaški progi Hiše na Travniku v Dobu pri Domžalah pretekel v sredo, 5. septembra 2018, med 16. in 20. uro in sicer tako, da je tekel krožno (400 krogov), pri njegovem podvigu pa so se mu za kakšen krog, dva ali več, pridružili tudi številni drugi tekači in rekreativci, med njimi je z njim nekaj krogov skupaj odtekla tudi podžupanja mag. Renata Kosec, ki je skupaj z županom Tonijem Dragarjem in še mnogimi drugimi občani prišla pozdravit in podpret športnika in dobrodelni projekt. Nekateri podporniki, med njimi je bilo veliko članov Društva Šola zdravja, ki so se zbrali na dogodku, so športnika podprli tudi tako, da so se na tekaško progo podali tako, da so jo obhodili in tudi na ta način podprli projekt in športnika.

Organizatorji so pripravili tudi spremljevalni program, na katerem se je predstavila Ustanova Mali vitez, v zameno za prostovoljni prispevek, pa so bili  na voljo njihovi izdelki, ki so jih izdelovali na delavnicah regionalnih skupin. Trenerji Hiše na travniku so predstavili različne vadbe, otroci so se   zabavali na napihljivih gradovih, trampolinih ter s poslikavo obrazov. Na prireditvi so bila  prisotna tudi nekatera lokalna društva, med njimi je zaigrala tudi Godba Domžale. Jamarji Društva za raziskovanje Jam Simon Robič Domžale so prikazali svoje jamarske veščine, predstavila se je tudi plesno navijaška skupina Leaders Unified, uradna skupina KK Helios Suns, ki je seveda z Bogomirjem in ostalimi tekači odtekla krog. Prav tako je s svojo udeležbo in tekom tudi kar lepa množica ljubiteljskih tekačev podprla tekača in njegov dobrodelni projekt. Program je povezovala Mojca Krajnc.

Marjeta Grum, članica Upravnega odbora Ustanove Mali vitez, ki je tudi sama prebolela raka v otroških letih, je za naš portal povedala nekaj zanimivih zgodb in vse o temu Športno – dobrodelnem projektu 42 maratonov v 42 dneh, ki  postaja največji tovrstni projekt v letu 2018 v Sloveniji, njegov ambasador pa je tekač Bogomir Dolenc, saj s projektom zbira finančna sredstva za Ustanovo Mali vitez. Maratone bo pretekel v 42 slovenskih krajih in na ta način tudi promoviral gibanje ter tekaške dogodke, na katerih ljudje tečejo in se družijo za dober cilj.

Dogodek v Domžalski občini je bil 12. po vrsti. Vsi, ki bodo želeli, se mu v preostalih maratonih po Sloveniji lahko pridružijo pri teku ali pa obhodijo kakšen krog. Organizatorji vedno pripravljajo tudi spremljevalni program, na katerem se predstavljajo mali vitezi, v zameno za prostovoljni prispevek, pa bodo na voljo njihovi izdelki, ki so jih izdelovali na delavnicah regionalnih skupin.

Kot smo že omenili, je bil omenjen maraton 12. po vrsti. Na vsakem dnevnem tekaškem dogodku je pripravljen tudi štartno-ciljni prostor, kjer se predstavljala Ustanova Mali vitez s svojimi vitezi, odvija pa se tudi spremljevalno športno družabni program. Organizacija in priprava programa je v domeni lokalnega organizatorja, saj želijo, da se preko projekta predstavijo lokalna športna društva, športniki in ostali, ki bi na kakršen koli način želeli sodelovati v projektu. Tako se na posameznih dogodkih odvijajo različni programi, a vsi v smislu športa, rekreacije in gibanja.

Projekt je med drugim namenjen tudi zbiranju denarnih sredstev za Ustanovo Mali vitez – fundaciji za pomoč otrokom in mladostnikom obolelim za rakom. Sredstva se zbirajo z denarnimi donacijami podjetij, SMS sporočili in prostovoljnimi prispevki na dogodkih. Več o projektu si lahko preberete na povezavi tukaj.

Postanite podpornik projekta tudi vi!

S poslanim SMS sporočilom na številko 1919 in geslom VITEZ ali VITEZ5 donirate ustanovi Mali vitez 1 EUR ali 5 EUR ter s tem pomagate malim vitezom.

 MS-donacija je mogoča za uporabnike TELEKOM, A1, TELEMACH in T-2 mobilnega omrežja.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi