36. Tednik Domžalca: Najbolj aktualne tedenske novice!

Ponedeljkov večer je tu in z njim tudi Tednik Domžalca, v katerem vam predstavljamo izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih je vas pripravila ekipa spletnega portala domžalec.si. 

Ob 20. uri bo na sporedu 36. Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Gre za predstavitve aktualnih novic v obliki video pregleda. Seveda si je posamezno oddajo možno ogledati tudi kasneje. Vabljeni k ogledu!

Uvod v tokratni tednik bo pustno obarvan, saj je minulo soboto občinsko oblast že prevzela Pustna sekcija Striček iz Vira, s tem pa se je že začelo letošnje pustno dogajanje v Pustni deželi Vir. Da na Viru tudi letos mislijo resno za hec, smo se iz prve roke prepričali sami, saj smo spremljali njihovo tradicionalno predpustno povorko, s katero maskoto Strička namestijo na udoben stol na streho virske lekarne, kjer bo sedaj z viška spremljal pustno dogajanje. Letošnji kulturni praznik so tradicionalno spremljale slavnostne prireditve, na katerih smo počastili našega največjega pesnika in vseh ostalih kulturnih ustvarjalcev. Predstavljamo vam utrinke iz Domžal, Mengša in Kamnika.

Aktualne novice vam bo v video pregledu predstavila voditeljica Karin Lisjak.

V Domžalah smo se z vznemirljivim pričakovanjem veselili obiska umetnika Zmaga Kovača iz okolice Maribora, ki nam je v Menačnikovi domačiji predstavil svoja ustvarjalna iskanja v lesu. V Slamnikarskem muzeju Domžale smo na Srečanja pod slamniki prisluhnili Milanu Mariniču, dolgoletnemu direktorju Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, ki je pred kratkim v samozaložbi izdal knjigo »V lepoti kulturnih dogodkov«, v kateri je zbral in uredil podatke o pestrem dogajanju in številnih prireditvah, ki jih je pripravil in organiziral Kulturni dom Franca Bernika v letih 1998 – 2018. V Knjižnici Domžale pa smo prisluhnili zanimivemu pogovoru o spreminjanju navad. Pogovor z Boštjanom Gorencem – Pižamo in nevrologinjo doc. dr. Tino Bregant se je v celoti posvečal načinu, kako se lahko vsak dan izboljšamo za en odstotek tako, da se znebimo slabih navad in pridobimo dobre. Gosta sta navajala najpogostejše napake, ki jih ljudje storimo pri spreminjanju navad.

Domžalec ima v letu 2020 za vas novo presenečenje: odpiramo dve novi rubriki. Kateri sta to, pa vam razkrivamo v 36. Tedniku Domžalca.

Tednik Domžalca bo na sporedu ponovno čez teden dni. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Tagi