36. občni zbor mladine PGD Domžale – mesto

Vse od leta 1880 obstaja Gasilsko društvo Domžale, ki prav v letošnjem letu praznuje 140-letnico obstoja. Gasilsko društvo Domžale je bilo na pobudo župana Mateja Janežiča ustanovljeno leta 1880, leta 1884 je bila znotraj društva ustanovljena pihalna godba, ki se je pozneje osamosvojila.

Društvo, ki sicer šteje blizu 300 članov in članic, vključno z veterani in veterankami, mladinkami in mladinci, občanom in občankam ne priskoči na pomoč le v času požarne ogroženosti, pač pa svoje prostore in pomoč daje na voljo tudi ob drugih katastrofah. Sicer se lahko pohvalijo s številnimi priznanji, medijsko odmevnimi akcijami in nagradami, ter pokali. Prostovoljno gasilsko društvo Domžale – mesto se lepo razvija: vozni park z leti postaja veliko sodobnejši, v društvo dobivajo opremo, menjava se vodstvo, ostalo pa je eno – veselje do gasilstva oziroma pomoči ljudem pri reševanju njihovih življenj in domovine.

Tako so  v soboto, 18. januarja 2020 pripravili že 36. Občni zbor mladine PGD Domžale – Mesto, na katerega so bili povabljeni pionirji in mladinci skupaj s starši s sektorja  Domžale – mesto,  kamor spadajo PGD Stob-Depala vas, PGD Študa, PGD Jarše, pobrateno PGD Dekani. V uvodu sta vse zbrane nagovorila predsednik PGD Domžale – mesto Anže Korošec ter poveljnik PGD Domžale – mesto Matija Korošec ter vsem zaželela dobro počutje med mladimi sektorja Domžale – mesto. Občni zbor so vodili predsednik Občnega zbora mladine PGD Domžale – mesto Matjaž Korošec, člana pa sta bila Manca Korošec ter Matevž Habič. Matevž Habič je podal tudi poročilo pionirjev, kjer je na kratko orisal njihovo delo pod izkušenimi mentorji ter počutji pionirjev na tekmovanjih in različnih prireditvah.

Mentor mladine PGD Domžale – mesto Anže Musek je podal poročilo dela z mladino v minulem letu ter delovni plan z mladino za letošnje leto. Lani je bilo delo z mladimi zelo uspešno, saj so v letu 2019 pionirji zasedli odlično drugo mesto na pionirskem tekmovanju GZ Domžale, ter drugo mesto na tekmovanju pionirjev regije Ljubljana III v Trzinu. Oba pokala sta v veliko veselje mladim ter za še večjo spodbudo za doseganje ciljev. Mladinska delegata, ki bosta zastopala mlade na občnem zboru PGD Domžale – mesto, ki bo v petek, 24. 1. 2020, bodo določili naknadno. Občna zbora sta tako v znamenju priprav na obeležitve 140. letnice obstoja PGD Domžale – mesto, ki ga bodo slavnostno izvedli v juniju 2020. Nekaj spodbudnih besed je mladim na občnem zboru spregovorila tudi delegatka Gasilske zveze Domžale Karmen Ravnikar.

Po končanem občne zboru za mladino so sprejeli še dva nova člana mladinca, ki sta postala Vasja Ivančič ter Vid Horvat, podelili pa so  še mladinska priznanja ter društvena odlikovanja 3. stopnje, ki so ga prejeli mladinke in mladinci: Matevž Habič, Viktorija Jovanov, Anastazija Jovanov, Manca Korošec, Žiga Luštek Rebolj, Nik Jazbinšek, Tian Volčini, Filip Musek, Urban Potočnik, Rok Bogataj Gregorec, Tim Meglič, Tia Čadjavčan, Žan Vrankar Svenšek, Žiga Savšek ter Tia Knez. Mladinska priznanja ter društvena odlikovanja 3. stopnje sta podelila predsednik PGD Domžale – mesto Anže Korošec ter mentor mladine PGD Domžale – mesto Anže Musek. Vsem prejemnikom iskrene čestitke.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi