35. Tednik Domžalca: Najbolj aktualne tedenske novice!

Ponedeljkov večer je tu in z njim tudi Tednik Domžalca, v katerem vam predstavljamo izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih je vas pripravila ekipa spletnega portala domžalec.si. 

Ob 20. uri bo na sporedu 35. Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Gre za predstavitve aktualnih novic v obliki video pregleda. Seveda si je posamezno oddajo možno ogledati tudi kasneje. Vabljeni k ogledu!

V letošnjem letu dve gasilski društvi v občini Domžale obeležujeta visok jubilej. PGD Domžale – mesto obeležuje 140-letnico, PGD Dob pa 130-letnico delovanja. Obiskali smo oba občna zbora, ki sta potekala v znamenju jubileja, na njih pa so se spomnili vseh, ki so v teh letih soustvarjali zgodovino gasilskih društev. V nadaljevanju vas bomo popeljali v neokrnjeni del narave v bližini Domžal, kjer je Občina Domžale v mesecu maju 2013 odprla poučno okoljsko pot Blata – Mlake pri Radomljah. Le-to so so prejšnji teden predstavili v Knjižnici Domžale, kjer so se dotaknili začetkov projekta ter tudi namen te okoljske učne poti. Obiskali smo tudi prvi letošnji Alzheimer caffe, na katerem enkrat mesečno potekajo pogovori o demenci, na njem pa sodelujejo različni strokovnjaki, ki poskušajo obiskovalcem predstaviti vidike te bolezni ter soočanja z njo. Tokrat je bila gostja doc. dr. Maja Trošt, dr. med., izjemno zanimiva zdravnica specialistka iz Nevrološke klinike, tudi profesorica na Medicinski fakulteti, ki je spregovorila o poteku demence in kognitivnih motnjah.

Aktualne novice preteklega tedna vam bo predstavila Karin Lisjak.

V tedniku vam predstavljamo tudi utrinke z odprtja dveh različnih razstav dveh oblikovalk. V Galeriji Domžale je na ogled “Paralelni svet” oblikovalke vidnih sporočil Tamare Ćetković, v Centru za mlade Domžale pa “Les in dizajn” domžalske oblikovalke Klare Cerar. Za konec si lahko ogledate kako so na odru Kulturnega doma Moravče domač črn kruh, polbeli kruh, koruzni kruh in beli kruh po 19 letih premierno spekle miške pod vodstvom znanega peka Mišmaš iz pravljice Svetlane Makarovič. Pisateljica je pravljico ubesedila pred 46 leti, najnovejšo odrsko uprizoritev pa je v teh krajih pripravila Mladinska dramska skupina KID Limbar.

Tednik Domžalca bo na sporedu ponovno čez teden dni. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Tagi