34. Tednik Domžalca: Najbolj aktualne tedenske novice!

Ponedeljkov večer je tu in z njim tudi Tednik Domžalca, v katerem vam predstavljamo izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih je vas pripravila ekipa spletnega portala domžalec.si. 

Ob 20. uri bo na sporedu 34. Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Gre za predstavitve aktualnih novic v obliki video pregleda. Seveda si je posamezno oddajo možno ogledati tudi kasneje. Vabljeni k ogledu!

V tokratnem prvem Tedniku Domžalca v letošnjem letu se bomo najprej ustavili v Moravčah, kjer je pred dnevi v požaru pogorela lesena skulptura tako imenovanega slovenskega Kipa svobode, ki je spominjal na ameriškega predsednika Trumpa. V nadaljevanju si boste lahko ogledali nekaj utrinkov s tradicionalne spominske slovesnosti pri spomeniku padlim borcem v Rudniku pri Radomljah, na kateri so obeležili spomin na dogodke, ki so se v bližini odvijali 6. januarja 1945, ko je skoraj na pragu svobode zaradi izdaje izgubilo življenje več kot 30 partizanskih borcev. V Menačenkovi domačiji domačiji v Domžalah lahko te dni občudujete razstavo kip in slik domžalskega umetnika Jožeta Vajde, ki se je po večletnem ustvarjalnem premoru z razstavo vrnil v domači kraj, kjer z retrospektivno predstavitvijo male plastike v patinirani žgani glini v spremljavi s slikanimi motivi iz narave, slikanih na platnih, razstavlja svoje umetnine.

Na drugo januarsko soboto smo se podali na Svetega Primoža, kjer je potekala podelitev priznanj najbolj vztrajnim in najpogostejšim pohodnikom za leto 2019. V tedniku vam predstavljamo nekaj utrinkov s podelitve priznanj, ki jih je prejelo kar 126 pohodnic in pohodnikov. Obiskali smo tudi občni zbor Pustne sekcije Striček iz Vira pri Domžalah, ki v letošnjem letu obeležuje 30-letnico delovanja. V tridesetih letih uspešnega delovanja na področju kulture in etnografske dejavnosti so prostovoljci pripeljali pustovanje na Viru na vrh karnevalskega dogajanja v Sloveniji. Za konec pa vam predstavljamo nekaj utrinkov s pravljične dežele ob Kamniški Bistrici, ki jo v teh mrzlih zimskih dneh pričarata ivje in jutranja megla.

Tednik Domžalca bo na sporedu ponovno čez teden dni. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Tagi