30. Tednik Domžalca: Najbolj aktualne tedenske novice!

Ponedeljkov večer je tu in z njim tudi Tednik Domžalca, v katerem vam predstavljamo izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih je vas pripravila ekipa spletnega portala domžalec.si. 

Ob 20. uri bo na sporedu 30. Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne septembrske dogodke. Gre za predstavitve aktualnih novic v obliki video pregleda. Seveda si je posamezno oddajo možno ogledati tudi kasneje. Vabljeni k ogledu!

V uvodu 30. Tednika Domžalca si bomo ogledali utrinke s prižiga prazničnih luči na novoletnem drevescu, ki so v Domžalah zažarele v nedeljo, 1. decembra. Že dan pred tem je na tržnem prostoru v Domžalah potekal Miklavžev sejem, katerega je obiskal tudi sveti Miklavž s spremstvom. Seveda smo bili tam tudi mi, da smo iz prve roke preverili, kako je Miklavž letos zadovoljen s pridnostjo otrok. V cerkvi svetega Mihaela v Mengšu je minulo nedeljo potekala revija odraslih pevskih zborov domžalske dekanije, ki poteka vsako leto okoli godu svete Cecilije, zavetnice pevk in pevcev, organistov solistične ter zborovske glasbe.

Tednik Domžalca vodi Karin Lisjak.

V domžalski knjižnici smo obiskali prireditev in odprtje razstave z naslovom “Radi pišemo z roko”, ki je potekala v organizaciji Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije – sekcija Domžale in Knjižnice Domžale. Projekt, ki poteka tudi na OŠ Rodica, njihovi učenci so pripravili razstavo, omogoča posebno možgansko vadbo, ki nudi našim možganom, rokam in očem svojevrsten užitek, hkrati pa na nek način mlade kot tudi starejše spodbuja k večji aktivnosti. Ob dnevu odprtih vrat smo obiskali INCE ZU Moste pri Komendi, kjer izvajajo lastni program, ki nastaja v dveh delavnicah, slikarski in kiparski, delujejo že deseto leto, svojo posebnost pa skušajo prikazati širšemu socialnemu okolju v najrazličnejših oblikah – z razstavami, prodajnimi stojnicami, predstavitvami v drugih institucijah in udeležbo na prireditvah, kjer lahko predstavljajo delo odraslih oseb z motnjo v duševnem razvoju.

V Kulturnem domu Groblje je v petek, 29. novembra, potekal dobrodelni koncert »Vsi v en glas«, ki je napolnil dvorano do zadnjega kotička, tokratni izkupiček od prostovoljnih prispevkov pa bo šel za obnovo Kulturnega doma Groblje. Za zaključek tednika pa vam predstavljamo letošnji program priljubljenega domžalskega drsališča, ki bo svoja vrata odprl v torek, 3. decembra 2019.

Tednik Domžalca bo na sporedu ponovno čez teden dni. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Tagi