28. Tednik Domžalca: Najbolj aktualne tedenske novice!

Ponedeljkov večer je tu in z njim tudi Tednik Domžalca, v katerem vam predstavljamo izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih je vas pripravila ekipa spletnega portala domžalec.si. 

Ob 20. uri bo na sporedu 28. Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne septembrske dogodke. Gre za predstavitve aktualnih novic v obliki video pregleda. Seveda si je posamezno oddajo možno ogledati tudi kasneje. Vabljeni k ogledu!

V uvodu 28. Tednika Domžalca vas bomo popeljali na odprtje manjkajočega dela obvoznice v Mengšu, ki bo sedaj tranzitni promet dokončno speljala mimo središča Mengša. V nadaljevanju si boste lahko ogledali nekaj utrinkov s praznovanja 7. rojstnega dneva Medgeneracijskega centra Bistrica Domžale, kjer poleg institucionalnega varstva in varovanih stanovanj skrbijo tudi za pestro družabno življenje, ki njihovim stanovalcem in varovancem lepša dneve na jesen življenja. Jesen, ki je pred časom obiskala naše kraje, ni prinesla Jesen, ki je pred časom obiskala naše kraje, ni prinesla samo odpadanja listja z drevja, temveč tudi tradicionalni Jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe DU Domžale. Bili smo na njihovem tradicionalnem koncertu, ki je bil letos še posebej slavnosten, saj zbor praznuje štiridesetletnico delovanja.

Tednik Domžalca vodi Karin Lisjak.

Obiskali smo odprtje regijske tematske razstave, ki je v organizaciji JSKD, Območne izpostave Domžale, potekala v Kulturnem domu Groblje, na njej pa so razstavili 32 izbranih del, ki so nastala na podlagi teme letošnjega razpisa za državno likovno razstavo, ki ga je izvedel Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Letošnja tema je bila “Oblo in oglato”. V tedniku si boste lahko ogledali še en kulturni dogodek in sicer s pridihom Prekmurja, saj je skupina Kontrabant izvedla koncert z uglasbeno poezijo štirih pesnikov iz Prekmurja.

Za konec si boste ogledali še dva napovednika in sicer vam bomo najprej predstavili zanimivo decembrsko dogajanje, ki bodo v okviru letošnjega Pravljičnega Kamnika potekale pod geslom “Zvečer v mesto”, v nadaljevanju pa predstavljamo napoved za 9. tradicionalno razstavo novoletnih aranžmajev in adventnih venčkov. Vsako leto trije izkušeni cvetličarji spremenijo notranjost in zunanjost cvetličarne v krasno novoletno pravljico, kjer si lahko ogledate ogromno aranžmajev, venčkov, smrečic in drugih okraskov s katerimi lahko okrasite svoj dom v prazničnih dneh.

Tednik Domžalca bo na sporedu ponovno čez teden dni. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Tagi