Nove mlade moči pri Helios Sunsih, prihaja 20-letni David Kralj. Člani začeli s pripravami na novo sezono

V Domžalah bo priložnost za dokazovanje dobil še en mlad slovenski košarkar, ki bo zaostril konkurenco na branilskih položajih. Kot posojen košarkar Cedevite Olimpije je nazadnje nastopal za Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, zdaj pa bo oblekel domžalski dres. Helios Sunsi tako ostajajo zvesti svojim smernicam, v ogenj bodo tudi letos poslali nekaj mladih slovenskih upov.

David Kralj (1999, 191 cm) je bil s 16,2 točke, 5,7 skoka in 3,2 podaje, ob našem Nejcu Klavžarju, glavna napadalna moč slovenske reprezentance U20 na nedavno končanem evropskem prvenstvu divizije A v Izraelu. V zadnjih dveh sezonah je sicer 20-letnik izkusil kar nekaj različnih tekmovanj. Predlani je v dresu škofjeloškega LTH Castingsa blestel v 2. SKL, nato je odšel na univerzo Coastal Carolina v ZDA, od koder se je na polovici lanske sezone vrnil in sprva zaigral za Olimpijo. Potem pa je sledila hitra selitev na Gorenjsko, kjer je v dresu Šenčurja, v Ligi Nova KBM, v slabih 18 minutah na tekmo, beležil po 7,7 točke in 1,8 skoka.

Iz domžalskega kluba so sporočili, da se Kralj na branilskih položajih priključuje izkušenemu Juretu Pelku ter mladim Nejcu Klavžarju, Aljažu Bratcu in Krešimirju Radovčiću. Z njegovim prihodom je sestava ekipe za letošnjo sezono zaenkrat zaključena: “Dodajmo, da v dogovoru med kluboma velja, da se lahko Kralj ob začetku drugega dela slovenskega državnega prvenstva vrne v Ljubljano.”

Veseli me, da smo se z Olimpijo uspeli dogovoriti glede prihoda Kralja v Domžale. Lani je že dokazal, da lahko igra na nivoju 1. SKL. Gre za odličnega napadalca, v kar smo se lahko prepričali tudi na letošnjem evropskem prvenstvu U20 v Izraelu. Jasno je, da vsak mladi košarkar rabi pridobiti veliko izkušenj in naše nastopanje v dveh močnih tekmovanjih, mislim da je dobro izhodišče za nabiranje le-teh,” je ob prihodu Kralja v Domžale dejal trener Dejan Jakara.

Po besedah Matevža Zupančiča, direktorja KK Helios Suns so si Kralja v svojih vrstah želeli imeti že dlje časa, zato jih veseli prijateljski dogovor s Cedevito Olimpijo o posoji mladega reprezentanta: “Glede na visoke tekmovalne cilje Olimpije in pokritost Davidove igralne pozicije, smo skupaj ocenili, da je Helios lahko prava postojanka za njegov razvoj. Kralj je s trenerjem Dejanom Jakaro sodeloval že v reprezentanci do 20 let, zato oba vesta kaj ju čaka v novi skupni zgodbi.”

Prenovljena članska zasedba Helios Sunsov, v kateri je kar nekaj novih obrazov, je že pričela s prvimi treningi.

Člani začeli s pripravami na novo sezono

S prvimi treningi v sezoni 2019/20 je začela tudi prenovljena članska zasedba Helios Sunsov, v kateri je kar nekaj novih obrazov. Ekipa se bo na začetek sezone pripravljala kar v Domžalah, vmes pa bo odšla tudi na dva pripravljalna turnirja na Slovaško in Madžarsko.

Domžalski “staroselci” Blaž Mahkovic, Aljaž Bratec, Urban Oman, Nejc Klavžar in Jakob Strel so na prvem treningu pozdravili novince Jureta Pelka, Milana Kovačevića, Davorja Konjevića ter Krešimirja Radovčića. Sreten Knežević se je ekipi pridružil dan pozneje, ameriški center John Florveus ter David Kralj, ki v Domžale prihaja kot posojen košarkar Cedevite Olimpije, se priključujeta kasneje. Trener Dejan Jakara je na treninge vključil tudi mladinca Jana Mačka in Uroša Šikanića, “bronasti” Bine Prepelič pa je zaradi igranja za U18 reprezentanco dobil še dodaten prost teden.

Trenerju Jakari bo tudi v novi sezoni pomagal Grega Nachbar.

Trenerju Jakari bo tudi v novi sezoni pomagal Grega Nachbar, za kondicijsko pripravo pa bo skrbel Janez Konjar. Terapevt Denis Berginc, ki se mu še enkrat iskreno zahvaljujemo za opravljeno delo, je odšel na drug konec mesta k NK Domžale, tako da bo njegovo vlogo prevzel Bian Hanžel. Slednji je tik pred diplomo na AMEU – ECM v Mariboru, do zdaj pa je deloval v moški malonogometni reprezentanci in pri nogometnem klubu FC Bad Radkesburg v Avstriji. Tehnični asistent članske ekipe ostaja Aleš Erjavšek, zdravnik pa Uroš Meglič, dr.med..

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “V obdobju do začetka sezone bo članska ekipa odigrala 10 pripravljalnih tekem, od tega tudi dva mednarodna turnirja, enega v madžarskem Szombathelyju, drugega že tradicionalno v slovaških Levicah. Vmes ekipo, v Rogaški Slatini, čaka še spopad z močnim Lokomotivom iz Kubana. Verjamem, da bomo v prihodnji sezoni igrali všečno hitro košarko, ki jo v povprečju le 22 let stara ekipa mora gojiti. Seveda je za mlado ekipo potrebno tudi potrpljenje, zlasti ker nas znova čaka naporen ritem v več tekmovanjih. Vsem skupaj bo lažje, če nas bodo podprli tudi navijači. S prodajo sezonskih vstopnic bomo začeli po 15. avgustu.”

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež, FIBA

Komentarji uporabnikov
Tagi