Nova miss Slovenije je Špela Alič, Domžalčanka Lucija Lampret miss osebnosti

V Kulturnem domu Črnomelj je včeraj zvečer potekal finalni večer Miss Slovenije 2019, na katerem so okronali novo miss Slovenije za miss sveta. Miss Slovenije je postala Špela Alič, za njo sta se zvrstili prva spremljevalka Tinkara Smolar in druga spremljevalka Leja Plut. Domžalčanka Lucija Lampret je postala miss osebnosti, miss Tosame Špela Alič, miss Slovenskih novic Leja Kovač, ambasadorka More Than Beauty pa Špela Šolaja.

Projekt Miss Slovenije za Miss sveta je že nekaj let veliko več kot zgolj lepotno tekmovanje, sanje deklet, ki se nanj prijavljajo, pa niso le krona, temveč sodelovanje pri projektu, v katerem pridobivajo nova znanja, sklenejo pomembna poznanstva, ter širjenje vesti o Sloveniji in slovenskem daleč prek meja naše podalpske dežele.

20-letna Lucija Lampret, ki prihaja iz Vira pri Domžalah, je na finalnem večeru osvojila naziv “Miss osebnosti”. V intervjuju, ki smo ga pred dnevi objavili na našem portalu, je dejala, da jo veseli, da je končno izstopila iz svoje cone udobja ter se prijavila na projekt Miss Slovenije 2019, ki je definitivno tudi njena odskočna deska v življenju. »Ta projekt je nekaj najboljšega kar sem lahko doživela. Mentalno sem zrasla, spoznala zanimive ljudi, bolje začutila našo deželo in odkrivala našo kulturo ter običaje na nekoliko drugačen način,“ je takrat o svoji izkušnji, ki jo je doživljala v okviru projekta Miss Slovenije povedala Lucija.

Drugače pa v Luciji že od nekdaj prevladuje umetniška žilica, saj se je že kot najstnica spogledovala z modelingom in samimi lepotnimi trendi, ličenje in videz pričeske pa sta verjetno njena karierna prihodnost, saj z ličenjem lahko izrazi svoj talent, obenem pa uživa v tem, da lahko dekletom polepša dan, ko jih spremeni v princeske. Prav zaradi tega se je posledično vpisala na Višjo kozmetično šolo v Ljubljani, kjer nabira dodatno znanje s tega področja.

Izbor za “Miss World”, na katerem bo našo državo zastopala Špela Alič, bo potekal 14. decembra v Londonu.

Intervju z Lucijo Lampret si lahko preberete na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miss Slovenije za Miss World

 

Komentarji uporabnikov
Tagi