Nov prometni znak, ki buri domišljijo Domžalčanov

Prejšnji teden smo v uredništvo prejeli fotografijo novega prometnega znaka, ki stoji na Ljubljanski ulici v Domžalah in sicer med gostilno Keber in Policijsko postajo. Sam znak pa poraja številna vprašanja, kaj dejansko pomeni. Ko ga človek gleda, si namreč predstavlja lahko marsikaj.

Na Občini Domžale so nam povedali, da Zakon o pravilih cestnega prometa ZPrCP določa, da se na posameznih cestah ali delih ceste lahko parkiranje časovno omeji. Na območju t.i. modrih con mora voznik čas parkiranja označiti s parkirno uro ter vozilu po poteku dovoljenega časa odpeljati (v času do dveh ur).

Prometno signalizacijo na občinskih cestah namešča in postavlja izbrani koncesionar, torej podjetje K.P.L. d.d. Sklep o postavitvi pa izda Občinski upravni organ. Prometna signalizacije na Ljubljanski cesti, je bila pomanjkljiva, zato jo je pooblaščeni vzdrževalec prekril.

Območje kratkotrajnega parkiranja na tem delu Ljubljanske ceste bo v prihodnjih dneh dodatno označena s prometnim znakom »območje kratkotrajnega parkiranja III.27« ter z dopolnilno tablo, ki bo dopolnjevala pomen prometnega znaka časovno omejenega parkiranja. Torej pa čas parkiranja omejene do dve uri v delovnikih od 08.00 do 17.00 ure, voznik bo moral čas parkiranja označiti s parkirno uro, po poteku določenega časa, pa bo moral vozilo odpeljati. Režim parkiranja bo torej urejen na način, kot je že na Kolodvorski cesti, Ulici Matije Tomca in Slamnikarski ulici, so še povedali na Občini Domžale.

Avtor: Miha Ulčar: Foto: U.M.
Komentarji uporabnikov