Nogometna šola »Modrih« iz Doba – skupaj uživamo v najboljši “postranski” aktivnosti v življenju, uživamo v nogometu!

 NK Roltek Dob je sinergija med modrostjo in mladostjo, resnim delom in otroško razigranostjo, spoštovanjem in “trmastim” vztrajanjem na naši poti do končnega cilja, uspeha in zmage.

Nič ne bomo pretiravali, če leto, ki se je izteklo, uvrstimo med tista najboljša leta delovanja Nogometnega kluba Roltek Dob, saj pogled na tekmovalne lestvice vseh naših selekcij po polovici letošnje sezone potrjuje, da so spremembe in nadgradnja dela prinesle rezultate, ki nam jih lahko zavidajo vsi nogometni klubi.

Dobljanom, ki so med svojim navijači bolj poznani, kot »Modri« iz Doba, v letošnji sezoni ne manjka samozavesti in odlične forme. Tako ni malo tistih, ki poleg naše članske ekipe zavzeto spremljajo tudi naš nogometni podmladek, ki prav nič ne zaostaja po popularnosti. Mladinska nogometna šola NK Roltek Dob je namreč nepogrešljiv člen našega nogometnega kluba, brez katere si nogometa v Dobu ne moremo predstavljati.

Bojan Gasior, predsednik NK Roltek Dob in Marjan Cerar, direktor kluba ter vodja MNŠ NK Roltek Dob, sta nad predstavami podmladka »Modrih« iz Doba navdušena, s prikazanim na nogometnih zelenicah pa zelo zadovoljna in ponosna na fante, ki s trudom dosegajo lepe rezultate. V veliki meri k temu pripomorejo tudi vsakoletne zimske in poletne priprave, ki že nekaj let, lahko rečemo, da kar »tradicionalno«, potekajo v hrvaškem Rovinju, kjer ima naša nogometna šola izvrstne pogoje za treninge, tekme in pa nenazadnje »teambuilding«!

Bojan Gasior, predsednik NK Roltek Dob in Marjan Cerar, direktor kluba ter vodja MNŠ NK Roltek Dob.

Mladinsko nogometno šolo v celoti koordinira direktor kluba Marjan Cerar, ki je tudi vodja MNŠ NK Roltek Dob. »Vsako leto se število otrok v našem klubu povečuje in naša nogometna družina raste. Tekmovanja pri cicibanih so namenjena predvsem igri in izobraževanju. V letošnjem letu bomo sistematičen razvoj mladih v našem klubu še nadgradili, saj smo prav v mesecu januarju sklenili dolgoročno sodelovanje z bančno skupino NLB, ki je v nas skozi projekt NLB ŠPORT MLADIH prepoznala odličnega sogovornika in soustvarjalca razvoja mladih športnikov« poudari Marjan Cerar.

Ekipi kadetov in mladincev, ki uspešno nastopata v 2. SKL in 2. SML-zahod, sta imeli polovico letošnje sezone turbulentno. Obe ekipi sta skupaj odigrali 32 prvenstvenih tekem ter vknjižili 13 zmag, 7 remijev in 12 porazov ter zbrali 46 točk, kar jih trenutno uvršča na 5. mesto 2. SKL in 2. SML-zahod.

Naša mladinska nogometna selekcija U19 NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Bojan Komatovič, je s trdim in poštenim delom skozi vso sezono pokazala pravi karakter in veliko željo, kar se je videlo tako na treningih, kot na tekmah.Prvi del sezone je bil zelo turbulenten, a trener Komatovič je bil neomajen in prepričan v uspeh, prepričan da jih bo nogomet prej ko slej nagradil za trud, in tako je tudi bilo. Drugo tretjino prvenstva so eksplodirali. V zadnjih sedmih tekmah so nanizali kar 5 zmag,1 remi in le 1 poraz, kar jih je dvignilo pod vrh lestvice z le s tremi točkami zaostanka za vodilnimi.

Mladinska nogometna selekcija U19, ki jo vodi trener Bojan Komatovič.

Naša kadetska nogometna selekcija U17 NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Nedo Miletič, ima po šestnajstih odigranih tekmah prvega dela sezone na svojem računu 21 točk. Trener Miletič meni, da bi bil prvi del sezone v rezultatskem vidiku lahko boljši, saj so odigrali nekaj zares izvrstnih tekem, po drugi strani pa so si privoščili tudi kar precej nepotrebnih napak in spodrsljajev. Z večjo zbranostjo bi lahko na kakšni tekmi bili uspešnejši in osvojili kakšno točko več, kar mora biti naš skupen cilj za spomladanski del prvenstva. Simpatični trener Nedo seveda ne skopari s pohvalami na račun vseh njegovih nogometašev, saj v treninge in tekme vlagajo veliko truda in verjame, da bodo skupaj našli recept za odpravo določenih pomanjkljivosti in za še boljšo realizacijo načrtov na terenu.

Kadetska selekcija U17, ki jo vodi Nedo Mileteč.

Starejši dečki (U15)

Nogometna selekcija U15 NK Roltek Dob, ki že dve leti zapored nastopa v 1. ligi MNZ Ljubljana, v letošnji sezoni pa jo vodi trener Žan Cerar, ki je sicer tudi pomočnik trenerja Toševskega v naši članski ekipi. Po jesenskem delu prvenstva so naši starejši dečki na odličnem 3. mestu, v svojo bilanco pa so vknjižili 8 zmag in 3 poraze. Za vodilnim Slovanom zaostajajo 7 točk. Trener Žan Cerar s svojim inovativnim in zagnanim pristopom ohranja glavni del ekipe, ki prihaja iz naše krajevne skupnosti. Zaradi dobrega predznanja igralcev selekcija U15 daje ogromno poudarka na kvaliteto igre tako v obrambi in v napadu. Selekcija U15 tekmuje zelo uspešno, a ob enem želimo poudariti, da si v klubu izredno prizadevamo napredovanja v 1. slovensko ligo ter tako še bolj dvigniti kvaliteto nogometa.

Starejši dečki selekcije U15, ki jo vodi Žan Cerar.

Mlajši dečki (U13)

Nogometna selekcija U13 NK Roltek Dob, ki jo vodi trener Matjaž Gasior, nastopa v 2. ligi MNZ Ljubljana in trenutno zaseda 10. mesto na prvenstveni lestvici, v letošnji sezoni pa so naši nogometaši vknjižili 3 zmage in 8 porazov. V samem začetku imajo naši nogometaši sedem treningov tedensko, kar pomen pet terminov v popoldanskem času in še dodatne tri termine v dopoldanske času. V praksi se pokaže, da je ta način pravilen in prisotnost in učinkovitost dela je na najvišjem nivoju. Želja ekipe U13 in njihovega trenerja je, da se ekipa kot celota in igralci sami dobro pripravijo na »pravi» nogomet oziroma na velik nogomet. Ključnega pomena je, da pride do razumevanja osnovnih taktičnih idej. Ker pa se pri selekciji U13 prvič srečamo s »pravim« sodnikom daje klub poudarek na vzgoji med samo tekmo in seveda upoštevanje pravil FAIR PLAY.

Mlajši dečki selekcije U13, ki jo vodi Matjaž Gasior.

Cicibani (U11, U10, U9, U8)

Štiri najmlajše selekcije NK Roltek Dob nastopajo v ligah MNZ Ljubljana. Njihovo tekmovanje se malce razlikuje od starejših selekcij, saj nastopajo na turnirjih. Vse ekipe se poleg rednih ligaških tekem udeležujejo tudi prijateljskih turnirjev po Sloveniji in tujini.

Pri selekciji U8, ki jo vodi trener Aleš Breznik, dajemo v našem klubu ogromno poudarka na dvig motoričnih sposobnosti, razumevanje in razvoj osnovnih nogometnih prvin (sprejem žoge, oddaja žoge, udarec na vrata ….) ter seveda igra – ogromno je poudarka na sami igri. Na sam rezultat ne dajemo veliko poudarka, predvsem pa smo previdni, da je vsem zagotovljeno osnovno razumevanje nogometa in nogometnih pravil.

Selekcija U8, ki jo vodi trener Aleš Breznik.

Selekcija U9 pod okriljem MNZ Ljubljana nastopa na turnirjih, med zimskim premorom se selekcija udeležuje številnih dvoranskih turnirjev. Prav tako pri tej selekciji ni prioriteta rezultat, vendar trener Rado Rihtar že privaja otroke na proces RESNEGA in REDNEGA treniranja, upoštevanje pravil znotraj kluba, vse to pa seveda ob ohranjanju dejstva, da je nogomet otrokom še vedno užitek. Pričakovani cilji so še bolj dvigniti motorične sposobnosti (pomagamo si z najrazličnejšimi pripomočki (motorična lestev, kolebnica …), poudarimo tudi različne načine udarca na gol ali v cilj (udarec z nartom, udarec s sprednjim notranjim delom stopala, udarec z zunanjim delom stopala …).

Selekcija U9, ki jo vodi trener Rado Rihtar.

Selekcijo U10 lahko tudi imenujemo »vmesna selekcija«, saj se njen status spreminja in je njeno delovanje odvisno od, v nogometnem žargonu »izhodnih letnikov«, a je v zadnji letih vse bolj nujna, saj se število nogometašev vsako leto povečuje in praktično ni več »kadrovsko podhranjena«. Selekcijo vodi trener Denis Mešanovič. Selekcija U10 nastopa v U10 MNZ ligi Ljubljana. Posebnost lige je (podobno, kot pri vseh selekcijah do U13), da se v njej vodi le poimenska statistika, rezultati se vodijo le informativno, saj je poudarek na vzgoji in izobraževanju. Selekcija je v ligaškem sistemu razdeljena na pod-skupine A, B, C in D, nogometaši pa nastopajo na regionalnih turnirjih ter občasno na prijateljskih.

Selekcija U10, ki jo vodi Denis Mešanovič.

Selekcija U11 je ekipa s konstantnim številom nogometašev, saj pri tej starostni kategoriji pričnemo s selekcioniranjem. Trenerja sta dva, Dušan Smolnikar in Simon Smolnikar, oba dolgoletna člana našega kluba in izkušena igralca z igralskim stažem v 2. SNL. Treningi potekajo zelo tekoče in zelo produktivno, poudarek je na individualnih nogometnih situacijah, nogometaši pa že kažejo napredek v sami igri, saj med samo tekmo pride do sodelovanje med soigralci. Selekcija U11 tekmuje pod okriljem MNZ Ljubljana in sicer po ligaškem sistemu.

Selekcija U11, ki jo vodita Dušan in Simon Smolnikar.

Delo z vratarji v MNŠ NK Roltek Dob

Od naše najmlajše selekcije U8 in pa do najstarejše U19 za formo vratarjev skrbi trener Albin Vezirovič. Nekdaj prvoligaški vratar ter vrsto let prvi vratar našega članskega moštva z svojimi izkušnjami svoje znanje deli na mlajše vratarje.

Širši javnosti so naši mali junaki potrjujejo kvaliteto naše nogometne šole, kjer lahko uspešno naredijo prve korake v klubskem nogometu. Zahvala tudi seveda staršem, ki podpirajo pri tem svoje otroke in naš klub. Zahvala tudi vsem, ki podpirate naš klub in sodelujete z NK Roltek Dob ter soustvarjate naše skupne uspehe.

Naši mladi upi selekcije U11 na pripravah v Rovinju

Hvala našim sponzorjem, ker ste z nami in nas podpirate: Trojane, gostišče s tradicijo (GENERALNI SPONZOR), Roltek d.o.o. Dob pri Domžalah (GLAVNI SPONZOR), NLB d.d. (Šport mladih NLB), ELTEKOMA s.p. Dob pri Domžalah, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, ZVD Zavod za varstvo pri delu Ljubljana, Hiša na travniku – Hiša športa, Pizzerija Kapra Dob, Helios Domžale, Florida bar Dob, Pizzerija Fontana Dob, Office&More Domžale in Tehnohit Dob pri Domžalah.

Naše leto je bilo torej zmagovito, naj bo tudi vaše naslednje in vsa, ki si sledijo.

Vsi za šampione iz Doba!

Informacije o tekmah, igralcih in ostalih dogodkih lahko spremljate tudi  na klubski  uradni spletni strani  www.nkdob.si in na naši uradni Facebook ter Twitterju.

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob

 

Komentarji uporabnikov
Tagi