Ni še prepozno, izberite svojo prihodnost!

Pravijo, da izobraževanje poteka vse življenje. To se seveda ne nanaša zgolj na formalno izobraževanje, čeprav je ravno slednje tisto, ki odpira pot do novih kariernih priložnosti, višje plače in večjih finančnih zmožnosti.

Z drugimi besedami, nikoli niste prestari za nove izzive in premikanje meja lastnih sposobnosti. Višja strokovna šola je kot nalašč za to, čeprav ste morda že precej oddaljeni od študentskih let. Šolanje za odrasle že dolgo ni več tabu, mnogi pa se zanj odločajo prav zato, ker si želijo bolje plačana delovna mesta ali pa si zaželijo le malce svežega vetra, ki ga prinese sprememba kariere.

Ne glede na motivacijo, ki se skriva v ozadju, obstaja ogromno razlogov za vpis:

Izbirate lahko med številnimi izobraževalnimi programi

Višje strokovne šole nudijo bogato izbiro programov, katerih se lahko udeležijo kandidati vseh starosti. Najboljša izbira je izobraževalni program, ki vas veseli, treba pa je tudi gledati na to, da je poklic, ki ga pridobite z uspešno zaključenim šolanjem, iskan na trgu dela.

Višješolska izobrazba je ključ do samouresničitve

Če ste do sedaj le stežka hodili skozi življenje, vedoč, da svoj poklic opravljate zgolj zaradi preživetvene nuje, je ključno spoznanje, da obstaja še druga pot. S pridobitvijo višje stopnje izobrazbe si boste lahko utrli pot do dela, ki vas veseli, hkrati pa uživali tudi finančne prednosti boljše službe. Predvsem pa se zavedajte, da samouresničitev, ki je s tem povezana, vodi tudi do boljšega osebnega počutja.

Fleksibilni urniki in učenje iz udobja naslanjača

Ne marate zgodnjega vstajanja? Se vam že ob misli na rutino in dolgočasna predavanja naježijo kocine? Višja strokovna šola modernega kova vam nudi prav nasprotno; fleksibilne urnike spletnih predavanj, katerih se lahko udeležite, ko imate čas oziroma vam dopuščajo obveznosti. Vse, kar šteje, je to, da dosežete zahtevano raven znanja; kako do njega pridete, pa je odvisno samo od vas.

Če niste navdušeni nad gospodarstvom v Sloveniji, je vedno na voljo tujina

Že s pogledom čez avstrijsko mejo lahko ugotovite, da so v tujini plače 2- do trikrat višje kot pri nas. Višja strokovna šola vam bo dala ustrezno izobrazbo, da se na trgu dela postavite ob bok konkurenci in brez težav pometete z njo. V vsakem primeru pa boste ob uspešnem zaključku šolanja pridobili znanja, ki vam bodo omogočila zaposljivost v vaši izbrani poklicni smeri, kar je prav tisto, kar potrebujete za doseganje naslednje karierne stopničke v življenju.

Z višješolsko izobrazbo do želenega poklica

Z višješolsko izobrazbo boste usposobljeni za opravljanje številnih poklicev iz izbrane stroke in tu jih je le nekaj:

  • Ekonomist
  • Biotehnolog
  • Logistični inženir
  • Okoljevarstvenik
  • Poslovni sekretar
  • Mehatronik
  • Strojnik
  • Oblikovalec materialov
  • Medijski producent

Stopnja izobrazbe igra pomembno vlogo pri samopodobi

Pozitivna samopodoba je danes skoraj nuja, saj je nekaj, kar omogoča prijetno počutje v kombinaciji z zavedanjem lastne vrednosti in sposobnosti. Vendar pa ne gre pozabiti, da je za doseganje omenjenih notranjih procesov včasih potrebna zunanja potrditev s strani usposobljene stroke. Z izboljšano samopodobo boste bolj uspešni tako v poslovnem kot tudi zasebnem življenju, saj se boste cenili in se znali postaviti zase, ko bo to potrebno.

Kaj še čakate? Vpisi so odprti!

Kot ste lahko ugotovili, vas bo višja strokovna šola popeljala do zastavljenih ciljev. Ne glede na vašo trenutno starost ni nikoli prepozno, da naredite naslednji korak na poti do vaše poklicne in osebne uresničitve. Vpisi so odprti, zato le pogumno naprej!

Naročnik oglasa: B&B, d. o. o.

Komentarji uporabnikov
Tagi