Nevihta z močnim vetrom na območju Domžal povzročila kar nekaj nevšečnosti

Gasilci z območja Domžal so se po intervenciji na večjem požaru, ki je nekaj po 12. uri izbruhnil na žagi v Nožicah, komaj dobro vrnili v svoja orodišča, so morale nekatere enote zaradi popoldanske nevihte z močnim vetrom ponovno na teren, saj so močni sunki vetra povzročili kar nekaj nevšečnosti. Prav tako je voda zalila nekaj kleti.

V Depali vasi je veter podrl električni drog, na Vaški poti v Preserjah je veter odkril pol slemena na strehi stanovanjske hiše, na Igriški ulici v Ihanu pa je smreka padla na električno napeljavo, ki so ga jo gasilci PGD Ihan skupaj s poklicnimi gasilci CZR Domžale in krajanom s strojno mehanizacijo dvignili ter odstranili. Na kraju je bila prisotna tudi elektro služba. Gasilci so morali posredovati tudi na Šlandrovi ulici v Radomljah, kjer je poplavilo klet poslovnega prostora ter v stanovanjski hiši na Krtini, kjer je ravno tako voda vdrla v klet. V neposredni bližini je v tistem času prišlo do udara strele na gostinski objekt, zato so gasilci PGD Studenec posredovali tudi tam, kjer so odstranili strešno anteno, s termo kamero pregledali ostrešje in s ponjavo pokrili nastalo luknjo v strehi.

Zaradi izpada elektrike v Agroemoni v Depali vasi, so gasilci na pomoč priskočili z agregatom. Na Rovah je vetrolom polomil drevo, katerega del je padel na streho stanovanjske hiše. Na pomoč pri odstranitvi drevesa ter sanaciji škode na strehi, sta gasilcem PGD Rova priskočila krajana s strojno mehanizacijo. Na območju naselij Laze, Sp. Brezovica in Žeje je neurje z vetrom polomil veje dreves, ki so padla po cestišču, katerega so očistili gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica.

Miha Ulčar; Foto: PGD Rova, PGD Studenec, PGD Ihan PGD Žeje-Sveta Trojica, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi