Nemarnež: gradbene odpadke stresel kar v centru Domžal

V letošnjem letu, ki se je komaj dobro začelo, smo na našem portalu že trikrat poročali o neprimerno odloženih oziroma odvrženih odpadkih v naravi, kar pomeni, da so v naši sredi še vedno posamezniki, ki jim je skrb za naravo zadnja stvar. Kljub temu, da imamo za odlaganje vseh vrst odpadkov ustrezna odlagališča oziroma zbiralnice, pa to za nekatere ni ovira, da se svojih odpadkov ne bi znebili v naravi. Tokrat poročamo o odvrženih gradbenih odpadkih, ki so se v noči iz sobote na nedeljo znašli na makadam parkirišču pri Tuš centru v Domžalah.

Zelo zaskrbljujoče je, da se v naravi v zadnjem času znajdejo odpadki, ki so okolju škodljivi. In če so okolju škodljivi, so tudi ljudem in živalim. Se pravi, da tisti, ki to počne ne mara ne narave, ne ljudi in ne živali. O dveh takšnih primerih, ko je neznana oseba na dveh lokacijah v Domžalah odložila več sodov z odpadnim oljem, smo na našem portalu pisali januarja. V noči iz sobote na nedeljo pa se je pojavila še ena takšna oseba, ki mu je skrb za naravo zadnja stvar. Gradbene odpadke je pripeljal in stresel kar na makadam parkirišče pri Tuš centru v Domžalah. Kot boste lahko videli na fotografijah, ki nam jih je posredoval naš bralec, je gradbene odpadke stresel tik ob avtodom. Se pravi, da mu v naglici, ko je stresal odpadke, ni bilo mar, če zraven poškoduje še parkirano vozilo.

(Foto: B.R.)

Prepričani smo, da bi se v primeru, če bi storilca odkrili, le-ta skliceval na to, da so mu gradbeni odpadki »ušli« s tovornjaka ali kakšnega drugega vozila, s katerim je tja pripeljal material. Obstaja tudi verjetnost, da je takšno umazano dejanje storilo gradbeno podjetje, ki je izvajalo prenovo. Investitorju so zaračunali odvoz gradbenih odpadkov na deponijo, le-te pa niso odpeljali tja, ampak so jih za čisti zaslužek raje odvrgli v naravo. Tudi to se namreč na žalost dogaja.

(Foto: Primož Krisper)

Da se takšna dejanja posameznikov ne bi dogajala in da bi takšnim osebam potrkali na vest, ni odveč spomniti na to, da v primeru, ko opazite kakšne sumljive osebe s še bolj sumljivo vsebino, ki se na določenem kraju sumljivo vedejo, le-to naznanite občinskemu inšpektoratu ali policiji. Najbolj primerna kazen in streznitev za takšne osebe je, da se jih pošteno udari po denarnici. Zaradi tega bodo naslednjič raje dobro premislili, če bi jih zamikalo, da bi se svojih odpadkov znebili v naravi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: B.R., Primož Krisper

Komentarji uporabnikov
Tagi