Ne veš, kaj zamujaš, če se ne zavrtiš ob polki ansambla Jureta Zajca

Predstavljamo vam narodnozabavna trio zasebo – ansambel Jureta Zajca. V večini prihajajo z okolice Domžal. Ansambel je ustanovil vnuk vsem poznanega Nika Zajca – Jure. Poleg njega pa ansambel sestavljajo še kitarist Primož Logaj, basist Peter Merela, ter pevca Domen Šubic in Tjaša Hrovat.

Kljub mladosti (povprečna starost v ansamblu je 20 let) so v preteklosti že vsi prej sodelovali v različnih ansamblih in bendih. Morda 4/5 ansambla nekateri že poznate iz nekdanje zasedbe ansambla Zajc, januarja letos pa so se odločili, da bodo z novim pevcem Domnom ljudem predstavili kvaliteten ansambel, katerega člane iz preteklosti odlikujejo številni nastopi in nagrade z različnih narodnozabavnih in tudi pop festivalov.

Za njimi je kar nekaj mesecev trdega dela, nastopov, vaj in preigravanja raznolikega repertoarja, ki ne bo pustil ravnodušnega nobenega še tako zahtevnega poslušalca. Zdaj pa čutijo, da je pravi čas, da poslušalcem in ljubiteljem narodnozabavne glasbe predstavijo njihovo prvo, a ne zadnjo skladbo – Ne veš, kaj zamujaš, ki je delo modrijana Roka Švaba, besedilo pa je prispevala Vera Šolinc. Ravno pravšnji tempo njihove nove polke bo kot nalašč za ples na poletnih veselicah, ki se hitro približujejo.
Seveda pa se še letos želijo predstaviti tudi na različnih narodnozabavnih festivalih.

(Foto: Matej Vranič).

»Za polko smo posneli tudi videospot v sodelovanju s produkcijo Pratnemer&Vranič. Ker sami nismo rojeni igralci in se bolj domače počutimo pred mikrofoni in z njihovimi inštrumenti, smo sklenili, da če želimo imeti dobro in pristno odigrane prizore pri snemanju same zgodbe videospota, moramo k sodelovanju povabiti našo dobro prijateljico in voditeljico oddaje Slovenski pozdrav – Darjo Gajšek. Njenega fanta, o katerem govori tudi polka sama, pa je prav tako odlično odigral profesionalni plesalec Miljan Nojič«, so nam zaupali člani ansambla Jureta Zajca.

Snemali so v prenovljenem kinu Bežigrad, v hotelu NOX, ansambel pa je svoj del posnel na splavu bara Makalonca, ki se nahaja na reki Ljubljanici, za frizuro in ličila pa je poskrbel salon Medinmleko.

Upajo, da bo ljudem polka všeč, da jim bo melodija ostala v ušesih in da bo lepo sprejeta med slovensko poslušalstvo. Obljubljajo pa, da že skrbno pripravljajo nove skladbe in da boste od ansambla Jureta Zajca še veliko slišali!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Nejc Tomšič (NT Produkcija), Matej Vranič; Video: ansambel Jureta Zajca
Komentarji uporabnikov