NE SPREGLEJTE: 2. Tednik Domžalca ob 20.00!

Pred vami je drugi »Tednik Domžalca«, v katerem vam predstavljamo izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih za vas pripravlja ekipa spletnega portala domžalec.si.

Tednik Domžalca je z vami vsak ponedeljek ob 20. uri, voditeljica Karin Lisjak pa vas bo popeljala skozi nekaj izbranih aktualnih dogodkov preteklega tedna. Gre za novo predstavitev novic v obliki tedenskega video pregleda, posamezno oddajo pa si je možno ogledati tudi kasneje.

V drugi oddaji Tednika Domžalca si lahko ogledate utrinke ob praznovanju 100-letnice organiziranega delovanja čebelarskih društev Dolsko, Domžale, Krtina Dob, Lukovica in Moravče. V okviru celodnevnega dogajanja so najprej izvedli simpozij o čebelarstvu, sledila je krajša slovesnost pred Slaparjevo hišo v Lukovici, kjer je bila 9. marca 2019 ustanovljena Čebelarska podružnica Brdskega okraja, dan pa so zaključili s slavnostno akademijo v Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici.

Naše kamere so v preteklem tednu zabeležile tudi odprtje dveh razstav. V Menačenkovi domačiji je svoje gobeline, rešiljeje in boutise razstavila mojstrica s šivanko, Ivanka Praprotnik Kralj, v Knjižnici Domžale pa so svoja dela razstavili mladi umetniki iz Likovne šole Kulturnega društva Vere Terstenjak, ki so ustvarjali v okviru mednarodnega natečaja Plakat miru, ki vsako leto poteka pod okriljem Lions klubov iz celega sveta.

V tedniku vam predstavljamo utrinke s slovesnosti ob svetovnem dneva civilne zaščite, ki ga vsako leto obeležimo tudi v občini Domžale. Predstavljamo vam tudi Klub poslovne odličnosti Domžal in okolice, ki ga je v preteklem tednu ustanovilo dvanajst žensk in tako premaknilo okvire v poslovnem svetu žensk. Ne moremo pa mimo tragične novice, ki je zaznamovala pretekli teden, ko je v prometni nesreči v Zgornjih Jaršah pri Domžalah, življenje izgubil 43-letni voznik tovornjaka.

Za zaključek vam predstavljamo še utrinke z letošnje že 59. Območnega srečanja odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin, na katerem je sodelovalo dvajset pevskih zborov, potekalo pa je v dveh večerih.

Ponovno vabljeni v našo družbo prihodnji ponedeljek ob 20.00 uri. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, odgovorni urednik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi