NE SPREGLEJTE: 13. Tednik Domžalca ob 20.00!

Pred vami je trinajsti tednik Tednik Domžalca, v katerem vam bomo predstavili izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih za vas pripravlja ekipa spletnega portala domžalec.si.

Ob 20. uri bo na sporedu trinajsti Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Nova oblika predstavitve novic v obliki tedenskega video pregleda, je na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri, posamezno oddajo pa si je možno ogledati tudi kasneje.

Najprej se bomo ustavili v Varstveno delovnem centru INCE Mengeš, kjer so v preteklem tednu s slavnostno prireditvijo obeležili 40-letnico delovanja zavoda, v katerem že natanko štiri desetletja pišejo zgodbo in gradijo uporabnikom prijazno kolje, kjer se čutijo varno in sprejeto. Na Srečanju pod Slamniki v domžalski knjižnici so tokrat gostili dolgoletnega dopisnika RTV SLO dr. Uroša Lipuščka, ki svetovno dogajanje trenutno spremlja s Kitajske, ki igra vse pomembnejšo vlogo v mednarodnih odnosih. Gost srečanja je spregovoril o tem, kako dobro poznamo vlogo Kitajske v sodobnem svetu ter o svoji knjigi Prekmurje v vrtincu Pariške mirovne konference 1919, posvečeni 100-letnici priključitve Prekmurja k matičnemu narodu.

Tednik Domžalca vodi Karin Lisjak.

V nadaljevanju vam predstavljamo novost iz domžalske občinske stavbe, saj je župan Toni Dragar poleg aktualne podžupanje, ki funkcijo opravlja poklicno, v mesecu maju imenoval še dva podžupana, ki bosta funkcij opravljala nepoklicno. V mengeški občinski stavbi pa sta župan Franc Jerič in direktor SGP Graditelj Janez Zorman podpisala pogodbo za gradnjo Športne dvorane Mengeš, katere gradnja se bo pričela takoj po zaključku šolskega leta 2018/2019.

Kamnik se lahko pohvali s kar štirimi mikropivovarnami. Ti so sedaj združili moči ter v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik in ekipo 7samurai pripravljajo Kamniški festival piva: “Kjer se Alpe končajo in dobro pivo začne”, ki bo na sporedu  14. junija 2019 na Glavnem trgu v Kamniku. Po enoletnem premoru se na spored tradicionalnih ihanskih veselic, ki vsako leto potekajo drugi vikend v mesecu juliju pod velikim šotorom pred gasilskim domom v Ihanu, vrača tekmovanje v peki na žaru za prestižni naziv »Žar mojster«. Letos bo tekmovanje potekalo v novi preobleki. Več o tem in o tedenskih aktualnih novicah pa v Tedniku Domžalca.

Ponovno vabljeni v našo družbo prihodnji ponedeljek ob 20.00 uri. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi