NE SPREGLEJTE: 11. Tednik Domžalca ob 20.00!

Pred vami je enajsti tednik Tednik Domžalca, v katerem vam bomo predstavili izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih za vas pripravlja ekipa spletnega portala domžalec.si.

Ob 20. uri bo na sporedu deseti Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Nova oblika predstavitve novic v obliki tedenskega video pregleda, je na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri, posamezno oddajo pa si je možno ogledati tudi kasneje.

Uvod v enajsti Tednik Domžalca bomo začeli z predstavitvijo letošnjega 19. kulturno poletnega festivala Studenec, ki bo tudi letos postregel s pestrim in kvalitetnim programom, vključno z domačo gledališko predstavo. Letošnji festival bo v znamenju 70-letnice Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan. Domžale so minuli vikend gostile že tretjo vseslovensko citrarsko prireditev »S citrami po Domžalah«, ki se jo je letos udeležilo 119 citrark in citrarjev. Ogledali si bomo, kako se je v središču Domžal z njihovo pomočjo zvok citer slišal na vsakem koraku.

Tednik Domžalca vodi Karin Lisjak.

Obiskali smo Dan odprtih vrat Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik, kjer so si obiskovalci lahko ogledali procese čiščenja odpadne vode, poskrbljeno pa je bilo tudi za pester kulturni program, na katerem so razglasili zmagovalca natečaja »Življenje v kapljici vode«. Tudi letos je Društvo Lipa Domžale, Univerza za tretje življenjsko obdobje, izdalo Zbornik, ki nosi naslov “Razkošje jeseni”, v njem pa lahko občudujemo izdelke literatov in slikarjev. Zbornik so predstavili na posebni prireditvi, ki smo jo obiskali tudi mi. Po zaključku članske sezone Helios Sunsov, je čas za prve ocene in mnenja, kaj je šlo prav in kaj narobe, kaj se da popravit oziroma kje so Sunsi presegli zastavljene načrte. Prvi komentar, seveda, pripada glavnemu trenerju članske zasedbe, Dejanu Jakari, ki je vodenje ekipe prevzel sredi novembra, ko je na trenerski klopi zamenjal Jovana Beaderja.

Tednik zaključujemo z napovednikom dobrodelnega koncerta, ki bo v Športni dvorani Domžale potekal v četrtek, 23. maja 2019, ob 19. uri, na njem pa bomo priskočili na pomoč 6-letnemu Mihu in 3-letni Alji Grat, bratcu in sestrici, katerih otroštvo je drugačno od večine malčkov, saj zaradi akromatopsije živita v črno-belem svetu. Z dobrodelnim koncertom, na katerem bodo nastopili številni glasbeniki, bomo Mihu in Alji pomagali do mnogih pripomočkov, ki jih potrebujeta, da bosta lažje sledita sovrstnikom in kljub slabovidnosti segala po zvezdah.

Ponovno vabljeni v našo družbo prihodnji ponedeljek ob 20.00 uri. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi