Nanine karikature: Walt Disney

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriškega igralca in producent Tede Dansone, danes pa je na vrsti ameriški producent, režiser, scenarist, igralec, animator, podjetnik, videc in človekoljub Walt Disney.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Walt Disney

Walter Elias Disney, ameriški producent, režiser, scenarist, igralec, animator, podjetnik, videc in človekoljub (1901 – 1966), je kot soustanovitelj podjetja Walt Disney Productions  postal eden najbolj znanih filmskih producentov na svetu. Podjetje se danes imenuje The Walt Disney Company. Disney je poleg svojega dela kot producent znan tudi kot človek, ki je veliko prispeval k razvoju animacije ter tematskih parkov. Skupaj s sodelavci je ustvaril množico likov, verjetno najbolj znan je Miki Miška.

Disney je umrl za pljučnim rakom leta 1966, le nekaj let pred odprtjem zabaviščnega parka Svet Walta Disneyja v Orlandu, Florida, poznan kot Disneyland. Čeprav je Walt Disney umrl, pa so njegovi sodelavci še naprej ustvarjali risanke in Disneyjeve sanje uresničevali. Lahko bi rekli, da Walt ni nikoli umrl, saj živi v otroških srcih po vsem svetu in nas bo vedno spremljal z animiranimi filmi.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Izšel je koledar karikatur slovenskih stand up komikov, katerih avtorica je Nana Guberinič. Dobiček od prodaje koledarja, ki vam bo vsak dan prinesel nasmeh na obraz, bo šel v dobrodelne namene, saj so se odločili, da pomagajo Zvezi prijateljev Mladine, v sklopu katerega deluje Telefon otrok in mladostnikov TOM.

Več informacij in naročilo koledarja: http://www.standupsi.com/…/projekti…/dobrodelni-koledar-2019

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

 

Komentarji uporabnikov
Tagi