Nanine karikature: Lionel Messi

Ponovno je tu petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo nekdanjega ameriškega filmskega igralca Gregory Pecka, ki je bil med leti 1940 in 1960 eden najbolj priljubljenih filmskih zvezd, danes pa je na vrsti karikatura najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messija.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Lionel Andrés Messi

Lionel Andrés Messi (Rosario, 24. junij 1987) je argentinski nogometaš, ki trenutno igra za špansko Barcelono in argentinsko nogometno ekipo. Messi velja za enega najboljših nogometašev svoje generacije. Njegov stil igre je povzročil primerjave z Diego Maradonom, ki ga je Messiah razglasil za svojega naslednika. Messi je začel igrati nogomet že v zgodnjih letih, njegov potencial pa je pri rosnih 13. letih opazila Barcelona. Z vztrajnostjo in trdim delom je kmalu postal najboljši nogometaš na svetu, kar je še danes. V enem izmed intervjujev je tudi priznal, da ga nogomet ne privlači zaradi denarja, da v njem preprosto uživa.

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi