Nagrajene fotografije od danes naprej na ogled v Mestni galeriji Domžale

Danes zvečer je v Mestni galeriji Domžale potekala otvoritev fotografske razstave fotografij udeležencev 34. regijskega srečanja fotografskih skupin in posameznikov, ki jo je organiziral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale v sodelovanju s Foto, kino in video klubom Mavrica Radomlje.

Pred časom je bil objavljen natečaj, na katerem so lahko sodelovali ljubiteljski in poklicni fotografi z območja gorenjske regije ter člani gorenjskih fotografskih društev.

Pavle Pevec iz Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale, je prisotnim obiskovalcem povedal, da je natečaj obsegal dve temi in sicer temo A – Delovni portret (ljudje pri delu in raznih opravilih) ali življenje na ulicah mojega mesta, za kar so prejeli 202 fotografiji, sprejeli so jih pa 57. Za drugo temo B – Prosta tema, pa so prejeli 226 fotografij, od katerih so jih sprejeli 101.

V kulturnem programu je sodeloval Kitarski trio, ki ga sestavljajo učenci Glasbene šole Domžale: Žiga Fašing, Mark Mihelič in Anže Kovačič, ki deluje pod vodstvom mentorja Mateja Baniča.  Prisotnim obiskovalcem pa je bila prikazana tudi video projekcija sprejetih in nagrajenih fotografij.

Za pomoč pri pripravi razstave se je na koncu Pavle Pevec zahvalil Foto, kinu, video klubu Mavrici in Centru za mlade Domžale.

V Mestni galeriji Domžale so razstavljene fotografije nagrajencev ter po dve fotografiji od ostalih sprejetih fotografij. Fotografsko razstavo si lahko ogledate od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure in od 15. do 19. ure. Ob sobotah pa od 10. do 12. ure.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov