Na tržnem prostoru je zavel pridih slovenske Istre

Na tržnem prostoru v Domžalah je danes v soboto, 26. marca 2016 zadišalo po slovenski Istri. Z vonjem po ribah iz gostilne Ribič iz Izole je Edi z Adriano in Mino napolnil tržni prostor. Vonj, ki se je mešal z istrskim melosom, ki so ga izvajali Istrki Šavrini ter cofee car z svojo aromatično ponudbo kave in čajev ter sokov. Na stojnicah pa je na obiskovalce čakala bogata ponudba vin, likerjev in oljčnega olja različnih istrskih pridelovalcev.

Tokrat so se na stojnicah predstavljali pridelovalci več vrst vin, likerjev, oljčnega olja iz slovenske Istre. Emilija Pavlič je predstavila tudi dve knjig o kuhanju in cvrtju na Istrski način, kjer se vse dela na hladnem olju. Tudi dve zanimivi knjigi "Mami, nauči me kuhati" ter "za otroke kuhajmo zdravo", je predstavila ter obiskovalcem podarila tudi nekaj receptov, ki so pisani v knjigah. Kmečki turizem Mahnič, v Dragonji imajo bogato ponudbo kulinaričnih dobrot, je na stojnici ponudil Črno Borgonjo, Malvazijo, Muškat, Rose, Refošk …. Dejan Plahuta je tudi ponudil več vrst dobrega vina, od domačega Rdečega Cipra, Malvazije, Refoška, Rose … Posestvo vina Montis & Eko Laura je ponudilo Refošk, Malvazijo, oljčno olje, čokoladno vino, to je vino s primešano čokolado, sicer je pa recept družinska skrivnost, refoškov liker …. Vinogradništvo in vinarstvo Vinska klet Prade – Igor Hreščak, je ponudila sladko rdeče vino Cipro, Rumeni Muškat, Maločrn, Refošk …. Turistična kmetija z nastanitvijo Bordon iz Dekanov pa je ponudila Evin Rose, Evino penino, Malvazijo, Bon D´or, oljčno olje ….

Seveda se vsi ponudniki priporočajo, če vas bo pot zanesla na primorski konec, da jih obiščete in si ogledate ter poskusite njihovo ponudbo tudi pri njih, lahko pa se boste ob predhodni rezervaciji sob tudi spočili pri njih.

Prireditev je spretno vodila Veseljakinja Tanja Vidic Goršak, za ozvočenje pa je poskrbel Primož Košak s sinom.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov