Na Trojanah motorist s sopotnico po trku z avtom trčil še v odbojno ograjo, dve osebi poškodovani

Danes nekaj pred 18. uro je v križišču na uvozu in izvozu za avtocesto na Trojanah prišlo do prometne nesreče, kateri sta bila udeležena osebno vozilo in motorist. Po trku z avtom je motorist izgubil oblast nad motorjem, se prevrnil in drsel po vozišču proti zaščitni varnostni ograji. V nesreči sta motorist in sopotnica utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana.

Matjaž Hribar, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči motorista in osebnega vozila v križišču pri uvozu in izvozu za avtocesto na Trojanah, obveščeni danes ob 17.50 uri. Takoj po prihodu so najprej protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč poškodovanemu motoristu in sopotnici do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so ju nato prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Prevoje, Lukovica, Blagovica in Trojane. Ker dodatna pomoč gasilcev na intervenciji ni bila potrebna, so na kraju poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale ostali še gasilci PGD Blagovica, ki so pomagali pri zavarovanju kraja prometne nesreče, čiščenju cestišča izteklih motornih tekočin ter v nadaljevanju nudili pomoč policistom pri ugotavljanju okoliščin prometne nesreče.

Nataša Pučko iz Policijske Uprave Ljubljana nam je povedala, da so policisti z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je voznik osebnega vozila VW vozil iz smeri avtoceste (izvoz z AC) proti regionalni cesti in v križišču zaradi neupoštevanja pravil prednosti zaprl pot motoristu, ki je pripeljal po regionalni cesti od Vranskega proti Trojanam. Motorist se je umikal v levo v izogib trčenju, vendar je kljub temu trčil v sprednji levi del vozila, nato pa je izgubil oblast nad vozilom, se prevrnil in drsel po vozišču proti zaščitni varnostni ograji. Status poškodb udeležencev še ni znan.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi