Na štajerski avtocesti se je prevrnil tovornjak s koruzo, ki se je raztresla po cestišču

Danes nekaj pred 8. uro zjutraj se je na štajerski avtocesti pri viaduktu Petelinjek, v smeri proti Ljubljani, prevrnilo tovorno vozilo, pri tem pa se je na cestišču raztresla koruza. V nesreči je voznik ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga s tehničnim posegom rešili poklicni gasilci CZR Domžale in PGE Celje. Zaradi odstranjevanje posledic prometne nesreče, je bila do 16.30 ure avtocesta v smeri proti Ljubljani zaprta v celoti, prav tako tudi smerno vozišče proti Celju. Do jutri pa bo v smeri Ljubljane zaprt še prehitevalni pas.

Luka Pušnik, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči tovornega vozila na avtocesti pri viaduktu Petelinjek obveščeni ob 7.50 uri. Takoj po prihodu so najprej protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, ter s tehničnim posegom iz kabine rešili poškodovanega voznika, državljana Madžarske, kateremu so pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Lendava, ki so se v času nesreče nahajali v bližini. Poškodovanega voznika so nato prevzeli reševalci NMP ZD Domžale in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še z absorbentom počistili cestišče razlitih tekočin, delavci Darsa pa so se lotili pospravljanja razsute koruze na cestišču in sicer naj bi se jo raztreslo okrog 15 ton.

Na intervenciji je sodelovalo 7 poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi vozili ter štirje poklicni gasilci PGE Celje z enim vozilom, reševalci NMP ZD Lendava, NMP ZD Domžale, policisti Prometne policije Ljubljana in delavci Darsa.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti okrog 7.50 ure obveščeni o prometni nesreči na štajerski avtocesti pri viaduktu Petelinjek, v smeri proti Ljubljani. V nesreči je udeležen voznik tovornega vozila (tuje registracije), ki je v nesreči utrpel poškodbe in je bil s kraja odpeljan v UKC Ljubljana. V nesreči se je tovorno vozilo prevrnilo, pri tem pa se tovor raztresel po vozišču (koruza). Po podatkih policije je bila vzrok nesreče, v kateri je nastalo za okoli 30.000 evrov materialne škode, neprilagojena hitrost.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi