Na štajerki trčila štiri osebna in tovorno vozilo, ki je prevažalo nevarno snov

Malo pred 14. uro na štajerski avtocesti med Trojanami in Vranskim za predorom Jasovnik, v smeri Celja, prišlo do naleta štirih osebnih in tovornega vozila, ki je prevažalo vsebnik z nevarno snovjo, ki se na srečo ni poškodoval. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb, je pa nastala večja materialna škoda.

Milan Peterc, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGE Celje in ACB Vransko, nam je povedal, da so bili o naletu petih vozil za predorom Jasovnik v smeri Celja, obveščeni ob 13.55 uri. Takoj po prihodu so gasilci zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče razlitih tekočin. V prometni nesreči je bilo udeleženo tudi tovorno vozilo, ki je prevažalo vsebnik z nevarno snovjo. Vsebnik se je po besedah Peterca ob trku prevrnil, ni pa prišlo do iztekanja tekočine. Gasilci so vsebnik postavili nazaj v prvotno stanje in opravili meritve, ki so pokazale, da se vsebnik ni poškodoval.

V nesreči ni bilo poškodovanih oseb, so pa gasilci majhni deklici, udeleženki v nesreči, podarili medvedka ter jo na ta način potolažili, saj jo je nesreča prestrašila. Na kraju nesreče so posredovali tudi delavci Darsa in policisti.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi