Na OŠ Venclja Perka Domžale vsi v en glas: “Adijo, šola!”

Šole bodo kmalu za dobra dva meseca zaprle svoja vrata, saj se bližajo poletne počitnice, ki za otroke predstavljajo najlepše dneve v letu, ko bodo imeli dovolj časa za raziskovanje, druženje s prijatelji, obiske dedkov in babic, plavanje, planinarjenje … Od šolskega leta, šole in drug od drugega se vsako leto s posebno prireditvijo, ki nosi naslov »Adijo, šola!«, poslovijo na Osnovni šoli Venclja Perka Domžale. Gre za prireditev, ki vedno postreže s pisano paleto različnih aktivnosti, obenem pa je to odlična priložnost za druženje učencev, učiteljev in staršev, ki s svojo udeležbo na prireditvi pomagajo tudi šolskemu skladu.

V okolici OŠ Venclja Perka Domžale je bilo v sredo, 19. junija 2019, zelo živahno, saj je potekala prireditev »Adijo, šola!«, na kateri so se ob pestrem programu, številnih aktivnostih ter druženju učiteljev, učencev in staršev, poslovili od letošnjega šolskega leta, ki se bo kmalu zaključilo. Prireditev, letos je potekala že petič zapovrstjo, se je prijela zelo dobro, saj je bil prostor v okolici šole podoben mravljišču. Vsi, ki so povezani s šolo, so bili namreč tam. Prireditev ima vedno tudi dobrodelno noto, saj vsa zbrana sredstva, ki se zberejo na prireditvi, namenijo Šolskemu skladu OŠ Venclja Perka, preko katerega skozi šolsko leto pomagajo socialno šibkejšim otrokom, da lahko brezskrbno sodelujejo v dodatnih programih.

Na prireditvi so sodelovala številna domžalska društva in organizacije, ki so poskrbela, da so prireditev spremljale različne aktivnosti. Tako ni manjkalo raznih športnih poligonov, tudi čisto pravi bazen s kajaki in supi, so postavili za to priložnost, potekale pa so tudi različne delavnice poslikave obraza, lakirnice nohtov, izdelave nakita, pa vse do kemijske eksperimentalnice in znanstvene čarovnije. Predstavili so se domžalski gasilci, ki so s seboj pripeljali tudi gasilsko avtolestev, s katero so poskrbeli, da je bilo možno videti bližnjo in daljšo okolico s ptičje perspektive. Prireditev, ki jo je povezoval Robert Pečnik – Pečo, je spremljal pester program, na katerem so se zvrstili razni plesni in pevski nastopi učencev in učiteljev ter sodelujočih društev.

Da pa nihče ni bil lačen in žejen, je bilo poskrbljeno za kulinarične dobrote, ki so šle za »med«, saj so bile na voljo številne specialitete, ki so nastale iz rok nekaterih staršev in učiteljev, ki so se za to priložnost prelevili v prave kuharske mojstre. Skratka, manjkalo ni skorajda nič, tudi dobre volje ne, kar se je videlo po iskrivih otroških očeh ter zadovoljnih obrazih učiteljev in staršev, ki so dokazali, da znajo stopiti skupaj in združiti prijetno s koristnim ter popestriti vzgojno-izobraževalni proces.

Ravnateljica OŠ Venclja Perka mag. Petra Korošec, ki ni skrivala zadovoljstva nad izvedbo zaključne prireditve in obiskom, nam je povedala, da se z vsakoletno zaključno prireditvijo »Adijo, šola!«, letos že peto po vrsti, poslavljajo od šolskega leta, od učencev in staršev: »Na prireditvi, ki je v prvi vrsti namenjena našim učencem, se predstavljajo različna društva ter tudi naši učenci. Prisotni smo vsi učitelji, na pomoč pa so nam priskočili tudi starši, ki pomagajo pri vseh stvareh. Prav vsem, ki so pomagali pri organizaciji prireditve, kot tudi vsem učencem, staršem in učiteljem se zahvaljujem za njihovo udeležbo ter njihov prispevek v Šolski sklad.«

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi