Na OŠ Dob so prvošolčkom dobrodošlico zaželeli posebni gostje

Za prvošolčke je bil danes poseben dan. Prvič so namreč prestopili šolski prag in se podali na pot šolanja. Da jim bo ta dan ostal v spominu, so jim Osnovne šole pripravile dobrodošlice.

Posebno dobrodošlico pa so jim pripravili na OŠ Dob, saj so jih obiskali župan Občine Domžale Toni Dragar, minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant, generalni direktor policije Stanislav Veniger in vrhunska športnika zaposlena v policiji Mitja Petkovšek in Tomas Globočnik.

Prvošolčke in njihove starše je najprej pozdravila ravnateljica OŠ Dob Barbka Drobnič, nato pa so si ogledali predstavo Rdeča kapica, ki so jo pripravili tamkajšnji učenci. Pozdravila pa sta jih tudi dr. Gregor Virant in Toni Dragar, ki sta jim zaželela lep prvi šolski dan in veliko veselja pri pouku ter varno pot v šolo in domov. Ob tem pa sta se oba tudi spominjala njunega prvega šolskega dne, ki jima je ostal v lepem spominu.

Obiskala sta jih tudi vodja policijskega okoliša Nataša Jančar in policijska maskota Leon, ki sta jim predstavila nekaj prometnih pravil, ki jih morajo poznati in upoštevati kot udeleženci v prometu. Skupaj z notranjim ministrom in generalnim direktorjem policije, so nato prvošolčkom razdelili pobarvanke in odsevne trakove.

Za konec pa so jim pripravili tudi posebno presenečenje, saj jih je obiskala maskota Eurobasketa 2013, Lipko. Skupaj z njim in policijsko maskoto Leonom, so nato otroci metali žoge na koš in se prvič preizkusili kot šolski košarkarji. In ker je šolska malica pomemben del šolskega vsakdana, so prvošolčki prvič poskusili tudi šolsko malico.

In če so bili danes nekateri prvošolčki neučakani, drugi veseli, radovedni, nekateri pa rahlo prestrašeni, saj so stopili v okolje, ki jim ni poznano, so vsi v en glas pritrdili, da se veselijo šole.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov