Na izvozu za Blagovico zagorel Audi

Danes nekaj pred 19. uro zvečer je na štajerski avtocesti na izvozu za Blagovico zagorelo osebno vozilo znamke Audi A6. K gašenju požara sta z gasilniki na prah najprej priskočila mimo vozeča prostovoljni gasilec PGD Slovenska Bistrica in vojakinja Slovenske vojske, dokončno pa so ga pogasili poklicni gasilci CZR Domžale in PGE Celje. Ogenj je vozilo popolnoma uničil.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila znamke Audi A6, na štajerski avtocesti na izvozu za Blagovico, v smeri proti Celju, obveščeni ob 18.54 uri. Že pred njihovim prihodom sta k gašenju vozila z gasilnimi aparati pristopila gasilec PGD Slovenska Bistrica in vojakinja Slovenske vojske, ki sta se v času, ko je vozilo zagorelo, peljala na tisti relaciji, dokončno pa so ga pogasili poklicni gasilci CZR Domžale in PGE Celje. Požar je vozilo popolnoma uničil.

Korošec nam je še povedal, da je voznik med vožnjo po avtocesti v smeri proti Celju, zaslišal pok, nato pa naj bi mu začele odpovedovati zavore, zaradi tega je zapeljal na izvoz za Blagovico, kjer so avto zajeli ognjeni zublji. Na pomoč sta takoj priskočila mimo vozeča, gasilec in vojakinja, ki pa požara nista mogla dokončno pogasiti, sta pa z gašenjem preprečila, da bi plameni zajeli celotno vozilo. Dokončno so požar pogasli poklicni gasilci. Kljub hitremu posredovanju je požar popolnoma uničil vozilo, kar je po besedah Korošca razlog tudi to, da so danes vozila sestavljena iz drugačnih materialov kot nekdaj. Je pa vsekakor lepa gesta gasilca in vojakinje, ki sta takoj, ko sta opazila požar, priskočila na pomoč vozniku v nesreči.

Na intervenciji je sodelovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale z enim vozilom in dva poklicna gasilca PGE Celje z enim vozilom.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi