Na EMA FREŠ tudi Domžalčana Andraž Kos in Matic Skok – duo Marmoris

Evrovizija: Dve stopnički slovenske pesmi Evrovizije do Rotterdama – najprej predtekmovanje EMA FREŠ, sledi veliki finale EMA 2020, za zaključek pa glasbeni “posladek”, pesem Evrovizije Nizozemska 2020. Domžalčana Andraž Kos in Matic Skok pod imenom Marmoris med najboljšimi 18. skladbami na predtekmovanju EME 2020. Žirija EME FREŠ njuno pesem “Moj pristan” uvrstila v izbor za 2 prosti mesti na izboru slovenske pesmi za Evrovizijo!

RTV Slovenija je letos poleti objavila vabilo za sodelovanje na izboru predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, le-to bo potekalo prihodnje leto v nizozemskem Rotterdamu, za kar je seveda najbolj zaslužen Duncan de Moor (bolj znan kot Duncan Laurence), nizozemski glasbenik, ki je s pesmijo »Arcade« in osvojenimi 498 točkami zmagal na Pesmi Evrovizije 2019 v Izraelu. Izbor skladb, ki prinaša kar nekaj novosti, bo potekal v dveh kategorijah in sicer v kategoriji novincev (kategorija A) ter v kategoriji uveljavljenih izvajalcev (kategorija B).

Zakaj FREŠ?

Pomembna, če že ne najpomembnejša novost je EMA FREŠ, novi del projekta EMA – Pesem Evrovizije. FREŠ je mlado, novo, drugačno. S projektom EMA FREŠ želijo na RTV Slovenija pritegniti pozornost mlajših glasbenih izvajalcev, ki podajajo in sprejemajo glasbene vsebine prek spleta in z njim povezanih družbenih omrežij.

Da pa bo prva EMA FREŠ še bolj zanimiva, sta jo z nastopom še bolj osvežila mladi duo Marmoris, katerega člana sta Domžalčana Matic Skok in Andraž Kos, oba študenta, prvi fizioterapije, drugi pa psihologije in nekdanji nogometaš NK Roltek Dob, sedaj pa nogometni sodnik NZS. Matica in Andraža seveda ne združuje le duet Marmoris, saj sta najboljša prijatelja že iz osnovne šole, druži pa ju seveda smisel za izjemen humor in, kot sama pravita “smisel za izbiranje istih punc, v katere se rada zaljubljata”. Matic igra kitaro in klavir, za avtorsko skladbo na klavirju je prejel srebrno priznanje na glasbeni olimpijadi, poje ter zadnja tri leta piše avtorsko glasbo. Andraz se zadnjih pet let posveča pisanju besedil in izvajanju avtorskih rap in hip hop pesmi pod umetniškim imenom K.O.S.

“Marmoris ni le duo temveč projekt in hkrati vabilo vsem mladim izvajalcem, ki ne vedo kaj bi s svojimi izdelki ali talenti, da se nam pridružijo. Ideja projekta je druženje pod imenom domišljije in ustvarjalnega vzdušja. Projekt tudi nima stalnih članov, zato so vsi vljudno vabljeni!«, na kratko o projektu Marmoris pove vedno simpatični Andraz Kos.

Na MMC RTV Slovenija in na drugih družbenih omrežjih, povezanih s projektom, bo nato ustvarjalna ekipa Eme objavljala skladbe oz. posnetke in odprla spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Dnevni zmagovalci se bodo nato na glasovanju pomerili za zmagovalca tedna. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu se bodo najboljši uvrstili na izbor Ema 2020.

GLASOVANJE ZA MARMORIS = 20. NOVEMBER 2019

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na družbenih omrežjih MMC RTV Slovenija RTV SlovenijaEvrovizija.com in @Evrovizija (Twitter).

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: Timjan Ješelnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi