Na Domžalcu bomo vsak dan v živo prenašali svete maše iz Homca

Zaradi zaostrenih razmer in ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa so odpovedane tudi vse svete maše. Na našem portalu bomo od danes dalje vsak dan v živo prenašali svete maše iz cerkve Marijinega rojstva na Homcu, ki bodo obhajane zasebno in brez prisotnosti vernikov. Svete maše bodo od ponedeljka do sobote na sporedu ob 18. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri. Svete maše v živo lahko spremljate tudi preko TV komunikatorjev internetnih ponudnikov: NEO (Telekom Slovenije, EON – Telemach, …) in sicer preko youtube kanala domžalec.si.

Slovenska škofovska konferenca je glede na zaostrene razmere, po posvetu s strokovnjaki in z željo, da se zaščiti zdravje in življenje vernikov, določila izredne ukrepe, ki so stopili v veljavo v petek, 13. marca 2020, ob 00.00 in bodo trajali do preklica. Med ukrepi so tudi odpoved vseh svetih maš, podeljevanja zakramentov, zakrementalov ljudske pobožnosti, župnijskih praznovanj in drugih dogodkov ter vseh srečanj.

Duhovniki darujejo svete maše po sprejetih namenih izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov. V župniji Homec bodo delavniške in nedeljske svete maše obhajane po objavljenem razporedu izključno ZASEBNO, brez možnosti prisotnosti vernikov. Vse svete maše iz cerkve Marijinega rojstva na Homca bomo v živo prenašali tudi na našem spletnem portalu domžalec.si. Svete maše lahko spremljate tudi preko internetnih komunikatorjev ponudnikov interneta ogledajo tudi v živo preko kanala domžalec.si.

Svete maše bodo od ponedeljka do sobote na sporedu ob 18. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri. S prenosom svetih maš pričnemo danes v petek, 13. marca 2020, ob 18. uri. Po vsaki sveti maši bo potekalo tudi čaščenje pred Najsvetejšim. Vabljeni k spremljanju svetih maš.

Gašper Mauko, župnijski upravitelj župnije Homec.

V okviru ukrepov Slovenske škofovske konference so tudi odpoved križevih potov, verouka za osnovnošolce, srečanja župnijskih skupin, preložitev krstov in porok, pogrebni obredi brez svete maše pa se opravijo v ožjem družinskem krogu.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi