Na 25. Podravskih motivih se je predstavila tudi občina Domžale

Minuli konec tedna so potekali že 25. Podravski motivi, kulturno-turistična prireditev unikatnih izdelkov naivnega slikarstva, starih običajev, folklorne dediščine, rokodelstva, glasbe podravske ravnine in kulinarika podravske pokrajine, ki se jih vsako leto udeleži tudi domžalska delegacija. Razlog za vsakoletno sodelovanje na dobro obiskanem festivalu je prijateljstvo med pobratenima občinama, Občino Domžale in mestom Koprivnica.

Sobotnega celodnevnega in bogatega programa se je udeležil tudi župan Toni Dragar, ki se je ob tej priložnosti srečal tudi s tamkajšnjim županom (op.p. gradonačelnikom) Mišelom Jakšićem in podžupanjo (op.p. zamjenica gradonačelnika) Ksenijo Ostriž.

Podravski motivi so potekali po celem mestu, glavnina dogajanja se je vršila v mestnem parku, blizu osrednjega paviljona pod zelenimi drevesi, kjer so na stojnicah domžalsko slamnikarsko tradicijo predstavile mlada šivilja slamnikov in zunanja sodelavka Slamnikarskega muzeja Domžale  Ana Cajhen s šiviljo Joži Košak in pletiljo Milko Breznik, Visit Domžale je zastopala vodja Službe za turizem Občine Domžale, Mira Bečan, s kaligrafijo se je predstavila Katarina Rojc (Kaligrafski studio s Katarino Rojc), ansambel Odziv pa so z narodno-zabavnimi zvoki navduševali mimoidoče.

Tekst in foto: Urad župana, Občina Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi