Mopedist po padcu priletel v tovornjak, v reševalno vozilo pa priletel kovinski predmet

Dnevna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo vodi Matjaž Korošec, je morala danes v manj kot dveh urah posredovati na dveh intervencijah. Okrog 10.30 ure so posredovali v Dobu pri Domžalah, kjer je prišlo do trčenja med mopedistom in tovornim vozilom, nekaj po 12. uri pa so posredovali na avtocesti Krtina – Blagovica, kjer je kovinski predmet priletel v rezervoar za gorivo reševalnega vozila in ga poškodoval, zaradi tega je začelo po cestišču iztekati gorivo.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o trčenju mopedista in tovornega vozila v naselju Dob, na cesti poleg parka Močilnik, obveščeni danes ob 10.29 uri. Takoj po prihodu, na kraj so prispeli v treh minutah po obvestilu, so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale nudili pomoč poškodovanemu mopedistu, katerega so ga nato prepeljali v UKC Ljubljana. Po besedah Korošca naj bi mopedist na ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po cestišču, pri tem pa je med drsenjem po cestišču priletel v zadnje kolo smetarskega kamiona, ki se je ravno takrat pripeljal tam mimo. Na intervenciji so sodelovali štirje poklicni gasilci CZR Domžale z dvema voziloma.

»Ob 12.13 uri smo poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da je na avtocesti Krtina – Blagovica, smer Maribor, kovinski predmet poškodoval posodo za gorivo na reševalnem vozilu Zdravstvenega doma Ptuj, pri tem pa je pričelo iztekati gorivo,« nam je o pozivu na drugo intervencijo povedal Korošec. Kovinski predmet naj bi v rezervoar goriva reševalnega vozila priletel med vožnjo. Poklicni gasilci CZR Domžale so skupaj z gasilci PGD Blagovica najprej zavarovali kraj dogodka, pretočili petdeset litrov goriva v posode ter posuli cestišče razlitih tekočin. Na intervenciji so sodelovali štirje poklicni gasilci CZR Domžale z enim vozilom in pet gasilcev PGD Blagovica z enim vozilom.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi