Moj Camino de Santiago

Včeraj je v Knjižnici Domžale, v okviru Društva upokojencev Lek, potekala predstavitev njihove predsednice Branislave Ogrinc z naslovom: “Moj Camino de Santiago, Camino Finisterre in Muxia in nazaj v Santiago”.

Poslušalci so skupaj z Branislavo še enkrat prehodili njeno štiri tedne dolgo pot, ki je potekala po Portugalskem Caminu do Santiaga in se nadaljevala do Atlantika do Finisterre, še naprej do Muxie in nazaj v Santiago.

Zanimiva slikovna  predstavitev 480 km dolge poti je poslušalce popeljala na brezkončne poti, čez polja, travnike, planote in gozdove, čez zaselke in mesta. Prvi del poti se je zaključil ob morju na rtu Fistera, na »koncu sveta«. Pot so nadaljevali še do Muxie, kjer se nahaja drugi steber konca Camina, označen z 0,000 km.

Portugalski Camino je tudi pot, po kateri je hodil in pridigal Jakob. Vse poti, ki potekajo po petnajstih državah Evrope, vodijo v Santiago de Compostela, kjer je Jakob tudi pokopan.

Na koncu je Branislava povabila vse prisotne, da če le lahko, naj se podajo na eno od teh poti. Štiri veje poti potekajo tudi v Sloveniji. Predstavitev se je zaključila s pogovorom in prijetnim druženjem.

Tekst in foto: Društva upokojencev Lek

 

Komentarji uporabnikov
Tagi