“Modri” iz Doba za uvod do popolnega izkupička

Članska ekipa NK Roltek Dob v 1. krogu sezone 2018/2019 doma gostila NK Jadran Dekani in jih ugnala s 3:1

Dobljani, ki so v svoji prvi tekmi letošnje sezone nastopili z občutno prenovljeno zasedbo, so tokratnega nasprotnika, trdožive Primorce iz NK Jadran Dekani, “trli” pravzaprav celoten prvi polčas, mrežo gostov pa “načeli” tik pred iztekom polčasa in sicer v 43. minuti, ko je v polno zadel Nejc Levec.

Ko je že kazalo, da bodo Dobljani na odmor odšli z minimalno prednostjo 1:0, se je oglasil glavni sodnik srečanja, Dejan Vivod iz Dravograda in v 45. minuti upravičeno dosodil strel z bele točke, le-tega pa je seveda zanesljivo izvedel kapetan Klemen Kunstelj ter postavil rezultat polčasa 2:0. A gostje se niso kar tako predali, saj so uspeli v drugem polčasu rezultat znižati na 1:2, za kar je v 62. minuti poskrbel Dejan Banovič. Napetost med domačimi nogometaši in navijači je z znižanjem malce narasla, no, vse skupaj pa je pomiril Albert Račič, ko povišal vodstvo Dobljanov na 3:1 in sicer v 84. minuti preko pravilno dosojene 11-metrovke. To je bil tudi končni rezultat srečanja in Dobljani so se lahko razveselili zmage.

Domači trener Nenad Toševski je na tekmi izkoristil vse tri menjave in sicer je v 65. minuti kapetana Kunstlja zamenjal Armin Pašič, v 73. minuti je Levca zamenjal Denis Petrovič ter v 84. minuti, ko je Mlakarja zamenjal Rok Bergant. S predstavo naših fantov smo tako lahko zadovoljni, saj so na svojem (za veliko večino) “prvencu” pred domačo publiko, prikazali srčno borbo in pustili pozitiven vtis. Čestitke za zmago!

Avtor: Gregor Horvatič, Press NK Roltek Dob; Foto: Lado Vavpetič

Komentarji uporabnikov
Tagi