Modri iz Doba “podrli” sežanski tabor

11. krog II. SNL: NK Roltek Dob – NK Tabor Sežana 2 : 1

Članska ekipa NK Roltek Dob je v prvenstveni tekmi 11. kroga II. SNL v Športnem parku Dob pri Domžalah gostila ekipo NK Tabor Sežana in jo ugnala z 2:1. Obe ekipi sta prikazali dober nogomet in “odprto” igro, tekma pa je privabila lepo število gledalcev in navijačev, ki so videli zanimivo, dinamično ter tudi “trdo” nogometno predstavo.

Glede na “odprto” igro bi seveda pričakovali večje število doseženih golov, a nasproti sta si tokrat stali ekipi, ki imata odlični obrambi in odlična vratarja. Še posebej se je izkazal domači vratar Matic Čretnik, ki je z dvema izjemnima obrambama dokazal, da je vrhunski vratar. So pa gostje dokazali, da v Dob niso prišli na dopust, zato so s svojo agresivnostjo tudi prvi povedli in sicer v 20. minuti tekme, ko je za 0:1 gol dosegel Stevanovič Stefan. A veselje Kraševcev iz Sežane ni trajalo dolgo, saj je le minuto kasneje Gaber Petric, izjemni napadalec “Modrih” iz Doba, zatresel mrežo gostov in izenačil na 1:1. To je bil tudi rezultat polčasa.

Po premoru so nogometaši obeh ekip nadaljevali srečanje v izjemnem tempu, saj je bil boj za vsako žogo trd in zelo agresiven. Glavni sodnik srečanja Roman Glažar je imel polne roke dela z umirjanjem strasti, po kartonih pa je moral poseči kar devetkrat, od tega so gostje porumeneli sedemkrat. Pri domačih sta rumena kartona prejela Tibor Gorenc Stankovič in Avbelj Žiga.

Ko je že kazalo, da bodo Dobljani ponovno iztržili “le” točko, se je ponudila priložnost v “izdihljaju” srečanja in sicer po odličnem predložku domačega kapetana Klemena Kunstlja v kazenski prostor, kjer je najboljšo možno rešitev našel naš visoki mož obrambe Dino Suljevič in zabil gol za zmago z 2:1. Dobljani so tako vknjižili tri nove točke ter se povzeli na 4. mesto prvenstvene lestvice II. SNL.

Domači strateg Nenad Toševski, ki je bil po tekmi s predstavo svojih nogometašev več kot zadovoljen, je na srečanju opravil vse tri zamenjave, v igro pa so vstopili  Žiga Avbelj, Nejc Levec in Armin Pašič. Trener gostov, Andrej Razdrh, ki je prav tako izkoristil vse tri menjave, je v igro pa je poslal še Jurija Požrla, Marsela Stareta in Davorja Škerjanca.

Nenad Toševski, trener NK Roltek Dob: “Zelo težka in z obeh strani taktično disciplinirana tekma. Zopet smo se uspešno vrnili po zaostanku kar potrjuje našo kakovost. Tekma bi se lahko zasukala tudi v drugo smer, a se je tokrat za razliko od prejšnjih tekem tehtnica nagnila na našo stran. Zaradi pristopa in prikazanega smo si zaslužili, da smo bili v zadnji minuti nagrajeni s prestižno zmago nad enim glavnih favoritov za napredovanje med prvoligaše.”

Čestitke našim nogometašem za super nogometno predstavo in zmago!

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob

Komentarji uporabnikov
Tagi