Mlade gasilke in gasilci so se pomerili na kvizu gasilske mladine

V soboto, 26. oktobra 2013, so gasilci iz PGD Študa pripravili že enajsti kviz gasilske mladine. Gre za prireditev na meddruštveni ravni v okviru aktivnostih v oktobru – mesecu požarne varnosti.

Ker se je na letošnji kviz prijavilo občutno več ekip kot prejšnja leta, so mesto dogajanja iz gasilskega doma v Študi prestavili na Osnovno šolo Venclja Perka v Domžalah. Na kvizu je sodelovalo 20 pionirskih in 15 mladinskih ekip iz skoraj vseh gasilskih društev iz Gasilske zveze Domžale ter ekipa iz pobratenega PGD Sveti Štefan. Otroci so morali pokazati svoje znanje iz požarne preventive, vezanja vozlov in splošnih znanj ter se preizkusiti v spretnostni igri.

Kot nam je povedal organizator in vodja tekmovanja, Boštjan Narobe, se študljanski gasilci najlepše zahvaljujejo vsem, ki so jim pomagali pri izvedbi kviza. OŠ Venclja Perka za prostore ter sponzorjem, ki so za vse sodelujoče ekipe prispevali praktične nagrade: Kompas MTS, Erdani šport, Evropski poslanki Romana Jordan, Fitness Otelu, slaščičarni Lenček in GM, pekarni Jurček – Miri Kolar, Adriatic Slovenica, Mc'Donald's, Mladinski knjigi, uradu župana Občine Domžale, radiu Hit, gostilni Keber, Čarobni dan, Enzo grafikia in Zavarovalnici Triglav.

Že zdaj pa vas študljanski gasilci vabijo na njihov 12. kviz prihodnje leto in vas pozdravljajo z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Rezultati tekmovanja:

Pionirji:
1. Ihan 2
2. Ihan 1
3. Homec 3

4. Domžale 2
5. Študa 3
Sledijo: Dob 2, Homec 1, Dob 1, Studentec 2, Vir, Rova, Stob – Depala vas, Žeje – Sveta Trojica, Študa 2, Študa 3, Homec 2, Studenec 1, Pšata – Dragomelj 2, Trzin 2, Pšata – Dragomelj 1.

Mladinci:
1. Žeje – Sveta Trojica
2. Rova 2
3. Dob 1

4. Dob 2 in Študa 2
Sledijo: Študa 3, Sveti Štefan, Jarše – Rodica, Ihan, Rova 1, Homec 1, Stob – Depala vas 1, Homec 2, Stop – Depala vas 2, Vir.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov