Medgeneracijski center Bistrica Domžale je upihnil prvo svečko

Danes popoldne je v prostorih Medgeneracijskega centra Domžale potekala slavnostna prireditev ob prvi obletnici uradne otvoritve tega centra, ki so se je udeležili stanovalci centra, njihovi svojci in zunanji obiskovalci.

MGC Bistrica, ki je danes obeležil prvo obletnico delovanja, starostnikom ponuja priložnost, da preživijo starost v varnem in prijetnem okolju, se nahaja v samem središču Domžal in se navezuje na rekreativno območje ob Kamniški Bistrici, Športni park Domžale in trgovski center Mercator. Stanovalci MGC Bistrice lahko v objemu narave občutijo pripadnost skupnosti ter toploto na novo odkritega življenja. Gre za edinstveni preplet koncepta institucionalnega varstva in oskrbovanih stanovanj v enem.

Na začetku današnje slavnostne prireditve je vse prisotne toplo pozdravila direktorica MGC Bistrica, Andreja Makuc, nato pa je sledil zanimiv kulturni program v katerem so sodelovali učenci Glasbene šole Domžale, učenci OŠ Domžale, Plesna in navijaška skupina Sovice in ansambel Dolomiti. Posladkali pa so se tudi s torto, ki sta jo simbolično razrezala prva stanovalca MGC Bistrica.

Kaj vse ponuja MGC Bistrica
MGC Bistrica vsebuje štiri sklope dejavnosti, in sicer: institucionalno varstvo, dnevni center, oskrbovana stanovanja ter lokale s ponudbo različnih tržnih storitev. Središče vsega dogajanja je pritličje, ki zajem dnevni center, kjer potekajo raznolike aktivnosti in kjer se nahajajo lokali z različno ponudbo storitev (kavarna, restavracija, lekarna, frizerski salon, salon pedikure in manikure, itd.). V MGC Bistrica se nahajajo tudi družabno-rekreacijski prostori, v katerih se odvijajo različne delavnice in prireditve. Stanovalcem je na voljo tudi knjižnica in internetni kotiček.

Južna lamela MGC Bistrice (P+3) je namenjena institucionalnemu varstvu, v severni lameli (P+6) so v prvem nadstropju prostori za institucionalno varstvo. Od drugega nadstropja navzgor pa se nahajajo oskrbovana stanovanja. V sklopu institucionalnega varstva je na voljo 69 sob za 103 osebe. Od tega je 35 sob enoposteljnih, 29 dvoposteljnih in 5 apartmajev. V okviru institucionalnega varstva izvajajo naslednje storitve: domska nega in oskrba, dnevno varstvo, začasno varstvo in pomoč na domu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov