Masaže Harisun – darilo sebi ali ljudem, ki jim želimo dobro

DOBRO-BITI Z MASAŽO

Vsi ljudje strmimo k temu, da bi se počutili kar se da dobro in sproščeno, saj je takrat naše življenje veliko lepše in tudi bolj produktivno, obenem pa smo tudi veliko bolj motivirani za soočanje z vsakodnevnimi izzivi. S tem se zagotovo strinjate vsi. V realnem svetu pa nas tempo življenja, v katerem imamo vse premalo časa zase, pogosto prehiti in v nas pusti tudi posledice, kar se pozna na našem počutju, stresu, zdravju, pa tudi padcu odpornosti. Takrat seveda običajno tudi začnemo razmišljati, kako bi izboljšali naše počutje in zdravje. Kaj sem pripravljen narediti za to? Kje najti motivacijo za nove premike v življenjskem slogu? 

Ena izmed oblik, s katero lahko izboljšamo svoje počutje in zdravje ter se obenem usmerimo vase, da začutimo sebe, svoje telo in svojo lastno edinstvenost, je masaža s strani profesionalnega maserja, ki je obenem zavesten energijskih zakonitosti. To je darilo samemu sebi ali ljudem, ki jim želimo dobro.

Masažni salon Harisun

V Domžalah je že nekaj let prisoten masažni salon Harisun, ki ga vodi Miha Hari, kateri se z masažo profesionalno ukvarja že vrsto let. Že od mladosti se je usmerjal k zdravemu slogu življenja, predvsem preko udejstvovanja v različnih športnih veščinah. Ko ga je kljub odlični kondicijski pripravljenosti doletela poškodba hrbtenice, mu je to čez noč spremenilo življenje, predvsem pa pogled na vrednote. Aktivnost v športu in borilnih veščinah mu je pomagala k bolj poglobljenemu vpogledu v delovanje človeškega telesa in vse to znanje danes s pridom uporablja pri masažah in pomoči ljudem. Zanimala so ga znanja s področja zdrave prehrane in delovanja energij, ki jih je s časom nadgradil z izobraževanjem s področja komplementarne energijske kvantne medicine. Danes deluje kot maser in svetovalec energijske medicine po mednarodno priznani metodi P.E.C.A.®, kar mu omogoča, da lahko ljudem svetuje pri morebitnih težavah, še preden se te močneje izrazijo.

Miha Hari s sodelavci deluje pod okriljem masažnega salona Harisun v Domžalah.

Namen Harisun masaž je služenje in pomoč ljudem

»Namen naših masaž je podpora ljudem, da se usmerijo vase in začutijo sami sebe, svoje telo, svojo lastno edinstvenost. Preko izkušnje dotika pri masaži, želimo ljudem pokazati pot do njihove lastne notranjosti,« pravi Miha, ki še poudari, da namen masaže ni zgolj sprostitev, pač pa tudi čutenje in zavedanje sebe ter učenje, kako živeti bolj kvalitetno in bolj odgovorno zase: »Motivacija za nove premike v življenjskem slogu, motivacija za delo s samim seboj, pravilno izvajanje vaj za hrbet, energijska podpora z izdelki in storitvami, vse to  ponudimo ljudem. Od njih pa je odvisno, koliko od tega bodo vzeli in koliko bodo pripravljeni vložiti v svoje počutje in napredek.«

Z ustrezno izvedeno masažo lahko energijsko okrepimo svoje vitalno telo

Miha tudi pojasni, da naše telo obdaja plast energije, ki jo imenujemo vitalna energija: »Lahko je sijoča, barvita in odraža človekovo odlično zdravje. Lahko pa je povsem nasprotno. Našim očem je običajno ta plast energije nevidna, vsi pa jo zaznavamo skozi svoje počutje – kot vitalnost in dobro počutje ali pa kot utrujenost in splošno slabše počutje. Z ustrezno izvedeno masažo lahko energijsko okrepimo svoje vitalno telo, s tem povečamo čustveno stabilnost in dvignemo kvaliteto počutja. Masaža lahko aktivira samoobnovitvene procese, ki so prisotni v vsakem telesu. Ni naključje, da se ljudje po masaži mnogokrat počutijo, kot bi bili prerojeni.«

Mihova masaža je globinska masažna terapija.

Strokovna masaža je postopek, s katerim vzpostavljamo  psihično in fizično ravnovesje. S pomočjo masaže razstrupljamo telo, pomagamo k prekrvavitvi celotnega telesa in k boljšemu delovanju žlez z notranjim izločanjem ter spodbudimo izločanje hormonov sreče in zadovoljstva. Različne oblike masaž izboljšajo splošno počutje, ugodno vplivajo na čustveno stabilnost človeka, imajo močan vpliv na kožo, vezivna tkiva, mišični sistem, živčni sistem, limfni sistem in prebavila. Masaže tudi izboljšajo in pospešijo obnovo tkiv, mehčajo otrdine, povečajo gibljivost sklepov, segrejejo in sproščajo napetosti v mišicah, pripomorejo k boljšemu dihanju, delujejo na notranje organe in uravnavajo njihovo delovanje.

Masaža pri Mihu ni samo telesno crkljanje, je tudi darilo Duha/ notranjega občutenja. Dovolimo si čutiti te občutke …

Priporočam, Nataša Horjak, Domžale

Pri vsem tem pa ni vseeno, kakšno energijo nosi naš izbrani maser ali maserka, saj vstopa v naše energijsko polje. Če se zavedamo, da nam masaža lahko očisti ali sprosti naše nakopičene informacije in napetosti, se moramo zavedati tudi, da lahko preko drugega človeka prejmemo energijo, ki nas obremeni. Zato je posebej pomemben človek, ki izvaja masažo. Je njegovo telo in energijsko polje pretočno ter očiščeno? Kako sebe zaščiti pred energijo, ki jo prevzema nase? Ima dovolj znanja in zavedanja, da nakopičene negativne informacije ne bo prenašal na drugega človeka? ​Pomembno je, da maserju lahko zaupamo. Maserja, ki opravljata Harisun masaže, sta zavestna univerzalnih zakonitosti delovanja energij. Zavedata se odgovornosti in svojega poslanstva, zato s svojim načinom življenja vsakodnevno skrbita za svojo uravnoteženo psihofizično pripravljenost.

Najbolj pogosta masaža, ki jo ljudje potrebujejo, je masaža hrbta

Posebej razvita celostna Masaža Harisun se osredotoča na sprostitev hrbta in hrbtenice.

Človekov organizem je celota, živčevje, ki poteka preko hrbtenice pa deluje podobno kot električna napeljava v stanovanju. Hrbet je lahko vzvod, preko katerega se sprošča celotno telo.Lajšajo se napetosti in bolečin, poveča  se prekrvavitev in sprostitev mišic ob hrbtenici. »Masaža hrbta je odlična za odpravljanje mišičnih zatrdlin – t.i. vozlov, hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se njena gibljivost. Masaža hrbta lajša bolečine in odpravlja manjše kronične težave s hrbtom, nekatere težave pa lahko pri redni masaži popolnoma izginejo. Vpliv pretočnosti energetskega stanja maserja pa je pri tem izjemno velik,« o pomenu masaže hrbta pove Miha.

Prav zato se posebej razvita celostna Masaža Harisun osredotoča na sprostitev hrbta in hrbtenice, kjer se v človeku najpogosteje pojavljajo energijske blokade, ki so lahko izvor slabega počutja in bolezni. »Cilj Masaže Harisun je odpravljanje teh blokad, ki telesu jemljejo energijo in posledično sproščanje pretoka življenjske energije skozi telo in psiho. V tej obliki masaže se s kombinacijo različnih tehnik združujeta znanje vzhodne in zahodne filozofije,« pravi Miha, ki je na podlagi dolgoletnega dela in izkušenj tehniko za to masažo oblikoval s specifičnim namenom pomagati človeku razbremeniti se učinkov stresa, ki ga povzroča sodoben način življenja in se s časom nakopičijo v telesu.

Mihova masaža je globinska masažna terapija

Mihova masaža je drugačna od masaž, ob katerih se samo sprostimo in uživamo. Je pravzaprav globinska masažna terapija, saj sledi tako energijskemu znanju, intuitivnemu zaznavanju posameznega telesa, kot tudi zavedanju, da sta telo in duh eno. Za določene pritiske in postopke, ki izzovejo in sprostijo naložene napetosti in blokade v telesu, Miha potrebuje izvrstno lastno fizično in psihično pripravljenost, saj je moč v vseh oblikah pri tem še kako pomembna.

Zaveda se, da v pravi skupini lahko tudi posameznik deluje še boljše. Povezuje se s sodelavci glede na njihovo osebno energijsko pretočnost in znanje, ki ga med seboj dopolnjujejo in prepletajo. Zato v ponudbi masaž pod okriljem podjetja Harisun najdemo celostno, pa tudi specifične masažne tehnike, ki so sprostitvene in rehabilitacijske narave.

Refleksna masaža stopal – Refleksoterapija kitajski stil

Rezultati pravilno izvedene refleksne masaže stopal so globoka sprostitev in pomiritev, povečana vitalnosti in preventivna podpora zdravju.

Je starodavna masažna tehnika, utemeljena z modrostjo in spoznanji tradicionalne kitajske medicine (TKM). Namen refleksoterapije stopal je doseganje večje uravnoteženosti energije človeka in dvig njegovega energetskega biopotenciala. Rezultati pravilno izvedene refleksne masaže stopal so globoka sprostitev in pomiritev (zato je priporočljiva za ljudi, ki doživljajo stresne obremenitve), povečana vitalnosti in preventivna podpora zdravju. Tovrstna masaža pa učinkovito lajša tudi nekatere psihosomatske težave (nespečnost, glavoboli…)

Vsak človek je v svojem bistvu popolno unikatno bitje, zato se pri refleksoterapiji stopal masiranca obravnava individualno in hkrati celostno. Stopala so kot zemljevid človekovega telesa, saj se na njih nahajajo točke oziroma refleksne cone vseh organskih sistemov in organov človekovega telesa. S pritiski na te točke, ki so preko meridianov (energijskih poti v telesu) povezane s telesnimi organi, se odpravljajo energijski zastoji (primankljaji ali presežki delovanja). V TKM namreč tako prekomerna aktivnost določenih organov kot tudi šibkejše delovanje predstavljata odstopanje od ravnotežja, kar posledično vpliva na vse ostale organe in tudi na človekovo psihološko delovanje. Za doseganje harmoničnega stanja, torej zdravja, je najbolje, da vsak organ deluje ravno dovolj intenzivno in je aktiven ob pravem času, saj na ta način v povezavi z ostalimi organi deluje kot košček mozaika v celostnem telesnem sistemu.

Refleksoterapija se izvaja samostojno ali kot učinkovita dopolnilna metoda ostalim masažnim tehnikam.

Moje izkušnje z refleksno masažo stopal Barbare in masažo hrbta Mihe so izjemno pozitivne, kar je razlog, da se k njima vedno znova vračam. Njuna pozitivna energija, vedno topel sprejem, sproščujoče okolje in nasmejanost, so le pika na i kvalitetni masaži. Refleksna masaža stopal je pravi antistresor, saj me vedno kar ponese v prijeten dremež, za prijeten in lahkoten občutek po masaži hrbta pa je med “ubijanjem” vozlov vsekakor vredno malo potrpeti 🙂

Lucija Majdič, Ihan

Masaže posvečene parom

Posebno pozornost v Harisun masažah namenjajo tudi parom oziroma partnerjem. V današnjem hitrem in nemirnem življenjskem ritmu je pravzaprav največje razkošje dovoliti si vzeti čas zase in za ljudi, ki jih imamo radi, jih cenimo. Začutiti, kdaj je potrebno prekiniti vsakodnevno rutino mnogih obveznosti ter sebe in partnerja na spoštljiv način postaviti na prvo mesto, je izziv in  umetnost.

Masaže, ki so namenjene parom, se izvajajo na način, da sta partnerja masirana sočasno. Pri tem lahko izbereta terapevtski pristop, ko maserja hkrati izvajava HARISUN masažo pri obeh partnerjih ali klasični pristop, ki je kombinacija HARISUN IN refleksne masaže stopal ali klasične masaže. Poleg dobrobiti in blagodejnih učinkov za zdravje, ki jih vsaka masažna tehnika ponuja posamezniku, je namen in največja dodana vrednost masaž, ki jih izvajajo za pare, vzpostavljanje globlje intimnosti med partnerjema. Masaža obeh partnerjev hkrati je namreč prijetna izkušnja sproščenosti in domačnosti ter obenem kvalitetno doživljanje skupnih trenutkov. Je izkušnja, ki popestri in bogati partnerski odnos, pri tem pa uživata oba – tako v izkušnji lastnega miru, kot tudi v družbi partnerja.

Masaže, ki so namenjene parom, se izvajajo na način, da sta partnerja masirana sočasno.

Na vašo željo in po dogovoru masaže za pare izvajajo tudi na domu. Tovrstna masaža je lahko izvirno darilo, ko želite partnerja razveseliti ob rojstnem dnevu, obletnicah, mu olajšati zdravstvene težave ali ga presenetiti kar tako, brez nekega pomembnega razloga.

Poleg prej navedenih tehnik izvajajo tudi naslednje vrste masaž:

  • KLASIČNA MASAŽA
  • ŠPORTNA MASAŽA
  • MASAŽA HRBTENICE PO DR. BREUSSU
  • TERAPEVTSKA MASAŽA
  • KINEZIOTAPEING – KINEZIOLOŠKI TRAKOVI

Miha Hari s sodelavci deluje pod okriljem masažnega salona Harisun, na Ljubljanski cesti 64 v Domžalah. Informacije in naročanje so na voljo na spletni strani www.harisun.si, po telefonu 040 862 468 in mailu info@harisun.si. Spremljate pa jih lahko tudi na njihovi Facebook strani.

Masažni salon Harisun se nahaja na Ljubljanski cesti 64 v Domžalah

Predstavitev delovanja metode P.E.C.A.® ter energijskih izdelkov P.E.C.A.® opravljajo na naslovu Ljubljanska cesta 64 v Domžalah, kjer si lahko izdelke tudi ogledate in jih naročite. Več informacij pa je na voljo tudi na spletni strani www.pecastory.com

Na voljo imajo tudi energijske izdelke P.E.C.A.

Darilni boni

Harisun masaže niso darilo samo samemu sebi, ampak so lahko tudi darilo ljudem, ki jim želimo dobro. Če želite svojim najdražjim ob posebnih priložnosti nekaj podariti, potem jim podarite dotik. Podarite jim nekaj brezskrbnih trenutkov, v katerih se bodo lahko brezskrbno predali miru in sprostitvi.

Vrednost darilnih bonov Harisun lahko določite sami, boni pa lahko obdarovanci unovčijo v roku enega leta. Če ne veste, kakšno vrsto masaže bi nekomu podarili, vam lahko pri tem pomagajo s strokovnim svetovanjem. Za več informacij in naročilo bona lahko pokličete na telefonsko številko 040 862 468. Več o tem si lahko preberete na povezavi tukaj.

Naročnik oglasa: HARISUN, Miha Hari, s.p.

Komentarji uporabnikov
Tagi