Martinini unikatni izdelki so neverjetni

V današnjih časih moraš biti inovativen, če želiš kupcu ponuditi, nekaj novega. Če ljudi povprašamo, kakšna je ženska torbica? Kakšen je nakit? Kakšni so predpasniki? Bodo odgovori približno enaki. V glavi imamo namreč standardne predstave o teh izdelkih. Martina je šla korak dlje. Izdeluje unikatne izdelke in to iz materialov, na katere gotovo ne bi nikoli pomislili. Ko boste med prebiranjem članka spoznali Martinine izdelke, boste zagotovo želeli imeti kakšen njen izdelek tudi vi.

Martinina rdeča nit skozi celotno njeno življenje, je vedno bila strast do šivanja, kreiranja in drugega ročnega ustvarjanja. Od svojega osnovnega poklica se je pred leti oddaljila. Pred letom dni, pa je ponovno pričela z izdelovanjem unikatnih tekstilnih torbic. Izdeluje pa tudi nakit iz zadrg in predpasnike.

Ker verjame, da blagovna znamka ni samo domena velikih, se je odločila, da poskusi s svojo. Nastala je:

Od 3. septembra letos, so njeni izdelki na voljo vsem njenim oboževalcem. Odprla je svoj lasten ŠIVILJSKI ATELJE, kjer ima razstavljenih tudi nekaj svojih izdelkov. Vabljeni ste, da jo obiščete. Verjamemo, da boste našli kaj zase ali svoje najdražje. Svoje želje pa ji lahko sporočite tudi na e-pošto: martina.kvas@t-2.net. Vesela bo vsakega vašega povpraševanja.

MARTININI IZDELKI

Nakit iz zadrg

Danes si modne industrije ne moremo predstavljati brez zadrge. Da, govorimo o preprostem izdelku, zadrgi. Po sedmih letih vsakodnevnega ukvarjanja s tem produktom, se je Martina nehote vprašala: »Bi ga bilo mogoče tudi kako drugače uporabiti? Sem z zadrgami postala obsedena tudi sama? Si sploh predstavljate koliko kreativnih možnosti nudijo?«

Že stoletja ljudje, s podarjanjem nakita želimo nekomu povedati, da ga imamo radi, mu čestitati oziroma voščiti. Z nakitom želimo nekomu izraziti, kako poseben je v našem življenju.

Ogrlice

Kaj se zgodi, ko se iz ljubega dolgčasa začnemo igrati z zadrgo s kovinskimi zobci. Ne, zobci ne bodo popustili in zadrga ne bo postala neuporabna navlaka v hiši. Z malo domišljije in nekaj ročnih spretnosti lahko izdelamo čudovite ogrlice – rožice.

V življenju radi podarjamo rožice. Rožice za Valentinovo, rožice za 8. marec, rožice za rojstni dan, ali pa rožice kar tako, preprosto ker imaš nekoga rad. Rožica s travnika? »Pozimi pa rožice ne cveto«, pripoveduje že naša narodna pesem. Rožica iz cvetličarne? Ampak, le te v vazi hitro uvenijo.

Rožice izdelane iz zadrge nikoli ne uvenijo.

Floristi nam svetujejo naj svoje sporočilo izrazimo z rožo. Pa poskusimo: Vrtnica – ljubim te, tulipan- vesel sem, ko to vidim, rožmarin- ne pozabi me, narcisa – nimaš srca, ali ljubosumen sem, ali spoštujem te, ali ti si moja neuslišana ljubezen.

  

(Ogrlica vrtnica)

Z rožico izdelano iz zadrge se izognete dilemi in narobe razumljenemu sporočilu.

Opazna ogrlica izdelana iz zadrge lahko popestri preprosto belo majico ali bluzo. Izredno lepo se bo podala tudi k dolgi obleki. Z nakitom izdelanim in zadrge boste letos še posebno moderne.

Prstan – simbol zaščite

Med vrstami nakita ima prstan zagotovo prav posebno mesto. Radi si ga nadenejo tako ženske kot moški. Kovinski krog ima izredno dolgo zgodovino. Prste na nogah in rokah so si ljudje krasili že v prazgodovini, v srednjem veku pa so ga začeli nositi vsi družbeni sloji. Odvisno od finančnega položaja in kulture nosilca prstana je bila tudi izbira materiala iz katerega je bil prstan izdelan ter motiv, ki je prstan krasil. Poleg tega, da so prstane uporabljali za okras, pa je zanimiva tudi njegova simbolika. Še danes mnogi verjamejo, da ima čvrst krog zaprte oblike skoraj magične moči.

 

(Prstan marjetica)

Prstan ponazarja zanesljivost dane obljube v poslu in zasebnem življenju.

Prstan je predvsem znamenje vezi, navezanosti, zavezništva, zveze, želje, skupnosti, povezane usode. V številnih pravljicah, romanih, dramah, pesmih in legendah je prstan prepoznaven simbol moči ali vezi, ki je nič ne more zlomiti, četudi se prstan izgubi.

Torbice

Vse od starodavnih mošnjičkov naprej so skozi celotno zgodovino so bile torbice skrivališče skrivnostnih predmetov. Kolikokrat ste slišale moškega reči: "Ko bi enkrat imel možnost pogledati, kaj za vraga ženske prenašajo v torbici!"

Če je še do nedavnega veljalo, da je dovolj, če ima ženska v omari eno samo črno torbico, v katero spravi denarnico, robček ter puder in ki jo lahko usklajuje z vsemi barvnimi oblačili, to danes zagotovo ne velja več. V ospredje prihajajo živahne barve, različni potiski in drugi detajli, ki žensko osvetlijo v množici.

(Hang in 1)

Želite izstopiti iz sivine, pa si sebe ne znate predstavljati v močnih barvah?

Torbice What’s in a name? so kot nalašč za vas. Brez poguma ni uspeha, zato kar mirno sezite po njih.

Torbice “What’s in a name?” ostajajo zveste klasični črni barvi, živahnost pa dopolnjujejo z živobarvnimi dodatki. S prišitimi bleščicami in ljubkimi rožicami ter nalepljenimi kristalčki , vse skupaj oblikovano v različne vzorce, so torbice opazen in prijetno vpadljiv modni dodatek. Martina je prepričana, da boste z njimi pod roko izgledale izredno glamurozno in »šik«.

Torbice HANG IN

Albert Einstein je dejal: "Ni res, da sem izredno pameten, je pa res, da problemom posvetim mnogo več časa, kot ostali." To pomeni, da bomo resnične junakinje postale samo, če bomo potrpežljive in bomo imele močno voljo vztrajati, kljub vsem na videz nepremagljivim oviram na poti.

Ko vam bodo ljudje namigovali in okolica pošiljala signale ter vam na vsak način želela dopovedati, da nima smisla nadaljevati, vam bo upanje še vedno šepetalo: "Poskusi še enkrat!"

Nikoli ne boste vedele, kako dolgo bo potovanje trajalo, torej napolnite torbico z najnujnejšimi osebnimi predmeti , dodajte en majčken amulet in vztrajajte. Ne vlačite s seboj nepotrebne navlake, odpravite negativne misli… samo vztrajajte….

Torbice »HANG IN« vas bodo podpirale, bodrile in zagovarjale.

Torbice Petty

So velike torbice izdelane in oblikovane z razlogom, da nam olajšajo življenje? V njih resnično lahko prenašamo vse majhne in malo večje osebne predmete, za katere bi dale roko v ogenj, da jih nujno potrebujemo vsak dan, ali pa za “vsak slučaj če…” Kmalu se nam zgodi, da naša torbica postane pravi Bermudski trikotnik, v kateri naša roka blodi in nikakor ne more najti mobilnega telefona ali še huje denarnice…" le kje sem ga/jo pozabila"… panika…..“ah, končno .. tu je”

Torbica, obremenjena z raznorazno navlako nas spremlja tudi na večernem sprehodu skozi mesto, ko si zaželimo večerne kavice ali pa samo kepice sladoleda in klepeta s prijateljicami. Nekam pač moramo vtakniti denarnico in mobilni telefon.
Ne želimo vas prepričati, da bi se ženske morale odreči velikim torbicam. Malo verjetno bi nam to uspelo. Lahko pa vas skušamo prepričati, da je pohajkovanje veliko prijetneje z majhno torbico čez rame.

(Petty GF)

Torej, če želite svojemu izgledu dodati drobcen diamant, ki ima obenem še uporabno vrednost, so torbice Petty prava izbira.

Ženski predpasniki

Predpasnik mARTina  naj razbije klasičen mit o gospodinji.

Predpasnik, ki se marsikomu zdi tako smešen in neprivlačen, vendar tako zelo praktičen. Jokajočemu otroku robček za solze, sramežljivemu kratkohlačniku skrivališče, praktični kuharici prijemalka za vročo ponev, spretni gospodinji priročna posoda za pobiranje sadja na vrtu, iznajdljivi mami v naglici za brisanje prahu… Toplina okoli srca, spomini…

Kaj predstavljajo vsi izumi, v primerjavi z neko tako uporabo zadevo, ki je po krivici pristala na kupu pozabe.

S predpasniki mARTina želi vrniti temu izdelku svoje častno mesto v ateljeju gospodinje, v središču doma, ki daje toplino in povezuje družino.

Moški predpasniki

Moški, ki kuhajo so …!

Ko slišimo besedo predpasnik, največkrat pomislimo na ženske predpasnike, na uniformo naših babic ali naših mam v kuhinji. Toda zgodovina predpasnikov je mnogo starejša. Martina je našla podatek, da so prve predpasnike uporabljali moški in to že v dvanajstem stoletju. V 14 stoletju so brivce zaznamovali karirasti predpasniki, klavce, mesarje in strežnike zeleni, kamnoseke beli, itd. Naša generacija pa se po večini spomni modrih in mesarje po belih.

Prvi ženski predpasniki se menda pojavijo šele v 17. stoletju in to zgolj za zaščito obleke v kuhinji.

Po drugi svetovni vojni so predpasniki počasi tonili v pozabo, zadnja leta pa doživeli pravi »come back«. Pojavila pa se je potreba po moških kuharskih predpasnikih.

Naj bo moško kuhanje po sili razmer ali pa moško kuhanje kot hobi, dejstvo je, da vse več moških kuha in da za to delo potrebujejo lične predpasnike.

  

(Moški predpasnik)

Predpasnike za moške, obojestranske in ročno poslikane (lahko z vašim sporočilom) izdela po naročilu.

Ustvarjalne delavnice

Kreativne delavnice spodbujajo inovativnost in dovoljujejo eksperimentiranje. Dovoljeno je preizkušanje norih idej, ki presegajo meje naše domišljije. S kreativnimi delavnicami si pridobimo novo znanje na zabaven način in v sproščenem vzdušju.

V sklopu ideje o kreativnih delavnicah vam zastavljamo vprašanje:
»Kaj narediti iz zadrge, ki jo odrežemo iz starega in obrabljenega oblačila?« Niti predstavljati si ne morete, koliko kreativnih možnosti vam nudi ta produkt. Lahko si izdelate viseče uhane ali pa vrsto ogrlic ali zapestnic. Toda resnično privlačna stvar, ki jo lahko ustvarite so vrtnice. Le te lahko dodate na obroč za lase, z dodatkom zaponk naredite broško ali sponko za lase. Jaz osebno pa jih najrajši dopolnim v ogrlico ali prstan.

Za vse ljubiteljice ustvarjanja se je Martina ponovno odločila pripraviti delavnico. Naučila vas bo izdelati vrtnico, kako se boste z njo okrasile, pa je odvisno od vas samih.

  • Kdaj: 8. novembra 2012 ob 18-ih
  • Kje: V Domžalah, Pot na Pridavko 11 (v njenem šiviljskem ateljeju)
  • Kaj prinesti: Za ves material je poskrbljeno in je vključen v ceno
  • Cena: 30 €/za tri ure
  • Max število tečajnikov: 4-5
  • Ostale informacije na: martina.kvas@t-2.net
     

Ambulanta za zadrge

Ste vedeli, da je 80% zadrg možno popraviti kar na oblačilu? Brez nadležnega in zamudnega paranja? To pomeni velik prihranek za vašo denarnico. Popravilo zadrge na vašem oblačilu za samo 3-5 €.

V primeru, da zadrge ne uspe popraviti, se skupaj odločimo ali jo je smiselno zamenjati.

Zadrge

Ste sami vešči šivanja, pa ne najdete prave zadrge?
Najširša ponudba zadrg v širši okolici Domžal, od jeseni naprej, v njenem šiviljskem ateljeju.

Šiviljska popravila

Niste vešči šivanja? Nič hudega. Martina vam lahko reši tudi ta problem. Naj bodo moške ali ženske, naj bodo kratke ali dolge, itd. Kolikokrat ste prinesli domov predolge hlače? In če so otroške, kolikokrat nastane luknja na kolenu? Naj bo zimska ali spomladanska, kolikokrat se vam je že pokvarila zadrga na jakni?

Šiviljska popravila in popravila zadrg v njenem šiviljskem ateljeju.

Več informacij boste našli na: www.martinakvas.com

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov